Mersin'de elinde silah olan bir kişi kuyumcuyu soymaya kalktı. İş yeri sahibinin kolonya şişesi ile direnmesi üzerine onunla boğuşan saldırgan çevreden yetişen vatandaşların sopa ile etkisiz hale getirmesi üzerine amacına ulaşamadan kaçtı. Tüm bu yaşananlar ise işyerinin kamerası tarafından görüntülendi.
Alınan bilgiye göre, elinde kuru sıkı tabanca olan bir bir soyguncu merkez Yenişehir ilçesi Hürriyet Mahallesi 1. Cadde üzerindeki kuyumcuya geldi. İşyeri sahibi Okan Büyüknisan'a tabancayı doğrultan soyguncu kasayı boşaltmasını istedi. Büyüknisan'ın soyguncuya direnmesi üzerine arbede yaşandı. Tabancasını düşüren soyguncu kuyumcunun boğazına sarılarak etkisiz hale getirme çabalarını sürdürdü. Soyguncunun elinden bir şekilde kurtulan Büyüknisan bu defa eline aldığı kolonya şişesi ile soyguncuyu etkisiz hale getirmek için çaba sarf etti.
Gelen sesler üzerine yan taraftaki minibüs kooperatifinde çalışanlar bir kişinin kuyumcuya saldırdığını gördü.
Ellerindeki sopalarla gelen minibüs kooperatifi çalışanlarından biri soyguncunun kuyumcuyu yere yatırıp dart ettiği sırada elindeki sopayı vurarak soyguncuyu etkisiz hale getirdi. Kooperatif çalışanları soyguncunun peşinden ellerindeki sopalarla kovalamasına rağmen yakalayamadı. Tüm bu yaşananlar güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Polis ekipleri şüphelinin kaçtığı kiralık araç ve sürücüsünü yakalarken amacına ulaşamadan kaçan soyguncuyu yakalamak için çalışma başlattı.
Olaydan sonra yaralanan kuyumcu Okan Büyüknisan ise kaldırıldığı Mersin Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından taburcu edildi.