Erzurum'da evine giderken soyguncular tarafından kaçırılıp, kuyumcu dükkanı soyulan İbrahim Abay, soyguncuların yakalanmasını bekliyor.

Erzurum merkez Yakutiye ilçesi Taşmağazalar semtindeki kuyumcu dükkanını kapatıp, yine merkez Palandöken ilçesi Kayakyolu Mahallesi'ndeki evine gitmek isteyen İbrahim Abay, soyguncular tarafından kaçırılıp, ardından iş yerinden 300 bin TL değerindeki altınını eliyle soygunculara teslim etti.

İlginç soygun olayı şöyle gerçekleşti: 2 Ekim cuma günü akşamı kuyumcu dükkanını kapatan Abay, evinin bulunduğu apartmana girmek isterken arkasından gelen iki kişi gözlerine biber gazı sıkıp, ellerini plastik kelepçe ile bağlayarak bir aracın bagajına koydu. Daha sonra Palandöken dağına gözleri kapalı olarak götürülen kuyumcudan iş yerinin kapı ve güvenlik alarm zilinin kumandasını alan soyguncularından bir tanesi, kuyumcu dükkanına gitti. İşyerinin kepengini kumanda ile açan soyguncu alarmın çalması üzerine girdiği dükkandan yüzleri maskeli olan diğer iki arkadaşını cep telefonuyla arayarak, alarmın nasıl susturulacağını Abay'dan öğrenmelerini istedi. Abay'ın tarifi üzerine alarmı susturmayı beceremeyen soyguncular, daha sonra beraberlerinde Abay'ı kuyumcu dükkanına yakın olan bir mekana getirdi.

Burada kendisini ve çocuklarını ölümle tehdit eden soyguncular, Abay'la yürüyerek Taşmağazalardaki kuyumcu dükkanına gitti. Abay'la birlikte dükkana giren soygunculardan bir tanesi iş yerinin kepenklerini arkadan indirip, işyerinde poşetlere doldurduğu altın ve para olmak üzere yaklaşık 300 bin lirayı alarak kaçtı. Soyguncuların ardından, 'Hırsız var' diye bağıran Abay daha sonra 155 İmdat Polis telefonunu arayarak yardım istedi.

YAŞADIKLARINI BAŞBAKANA ANLATMIŞTI

İbrahim Abay'ın iş yeri geçen yıl da bir kişi tarafından yüzüne biber gazı sıkılarak soyulmuş, soyguncu kaçtıktan kısa süre sonda Samsun'da çaldığı 4 altın bilezikle birlikte yakalanmıştı. Abay, soyguncuya acıyarak davacı olmaktan vazgeçmişti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 6 Ekim'de Erzurum'da yaptığı esnaf ziyaretinde Abay'ın iş yerini ziyaret etti. Abay da yaşadığı soygun olayını Başbakan'a anlatarak yardım istemişti. Davutoğlu da beraberindeki Vali Ahmet Altıparmak'a Abay'ın da iş yerinin bulunduğu bölgeye karakol kurulması talimatı verdi.