Çukurhisar Köyü'nde kuyuya düşen 5 yaşındaki çocuğu Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü dalgıç ekipleri çıkardı.

Konu ile ilgili olarak İtfaiye Müdürlüğü'nden verilen bilgide; “25.06.2013 tarihinde, saat 09.23'te, İlimiz Tekir Kasabası'na bağlı Çukurhisar Köyü'nde bir çocuğun su kuyusuna düştüğü ihbarı gelmesi üzerine, İtfaiye Müdürlüğü'müz bünyesindeki dalgıç ekibimiz olay yerine hareket etti. Dalgıçlarımız, yaklaşık 70 kilometrelik yolun bir bölümünün asfalt olmaması sebebiyle Çukurhisar Köyü'ne 10.30'da ulaştılar.

Olay yerinde; derinliği 10 metre, genişliği 3 metre olan ve bir yetişkinin girmesinin son derece zor olduğu kuyuya ancak açılan ikinci bir girişten inebildiler. Yaklaşık 10 dakikalık bir çalışma sonucunda 5 yaşındaki H. D.'ya ulaştılar.

Olay yerinde bekleyen sağlık ekiplerinin H. D.'yı hayata döndürme çabaları sonuçsuz kaldı. Küçük çocuğun cesedi otopsi yapılmak üzere devlet hastanesine kaldırıldı.

Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; yaz aylarında bu tür olaylarda artış görüldüğü, bağ-bahçe ve tarlalardaki kuyularda önlem alınması gerektiği ve serinlemek için dahi olsa akarsulara, göletlere, barajlara girilmemesi konusunda vatandaşlarımızın defaatle ikaz edilmesinin elzem olduğu belirtildi. Yüzmek ve serinlemek için yüzme havuzlarının tercih edilmesi gerektiği vurgulandı.