Gaziantep Perilikaya TOKİ konutlarında lağım kuyusunun patlaması ile vatandaşların evi kanalizasyon suyu altında kaldı. Yetkililerden yardım istemelerine rağmen iki gündür kimsenin gelmediğini öne süren ev sahipleri, korkudan ve kokudan evlerinde yatamadıklarını, bütün eşyalarının ise lağım altında kaldığını anlattı.

Şahinbey ilçesi Perilikaya TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşların evlerini kanalizasyon suyu bastı. TOKİ B1 A Blok bodrum katta oturan Akbıyık ailesinin evi, bahçede bulunan lağım kuyusunun patlaması ile sular altında kaldı. İtfaiye ve Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresine (GASKİ) haber veren aile, aradan iki gün geçmesine rağmen kimsenin gelmediğini dile getirdi. Eşyalarının ve apartmanın kanalizasyon dairesinin lağım suları altında kaldığını belirten ev sahibi Kadriye Akbıyık, "Kanalizasyon suyu bütün evleri bastı. Banyo ve tuvaletimiz pislik içinde kaldı. Dün geceden beri yetkilileri arıyoruz ancak kimse gelmedi." dedi.

Apartman yöneticisi Mustafa Ödnü ise "Gece kanalizasyon patladı, evleri su bastı. GASKİ’ye haber verdik, mesainin bittiğini söylediler ve gelmediler. Her tarafı su bastı, kokudan durulmuyor." diye konuştu.