Kendilerine Let's Do It (Haydi Yapalım) adını veren gönüllülerin çevre temizliği faaliyeti Türkiye'de yapıldı. Yaklaşık 150 kadının katıldığı etkinliğin Ankara ayağında, çöp dolu bir dere temizlendi.

Dünya çapında 111 ülkede eşzamanlı olarak gerçekleştirilen gönüllü temizlik faaliyetinin Türkiye organizasyonunun Ankara ayağı dün yapıldı. Nebibe Gülcemal Aktif Gençlik Eğitim Derneği ve Şifa Hatun Hemşireler Derneği’nin katkılarıyla Yenimahalle'nin Yakacık mahallesine gelen yaklaşık 150 kadın, mahallenin içinden geçen dereyi temizlemek için kolları sıvadı. Gönüllü kadınlar, dere kenarındaki ve içindeki çöpleri topladı. Kadınlar, yaklaşık 2 saat içinde 60 poşet çöp ve atık topladı.Faaliyetin devam ettiği sırada, çevre sakini kadınlar, apartmanların balkonlarından, çevre temizliği yapan kadınları izledi.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Nebibe Gülcemal Aktif Gençlik Eğitim Derneği Proje Koordinatörü Fatma Yaktay, daha önce belirledikleri bir su kenarında temizlik gerçekleştirdiklerini anlattı. 150 kişinin katılımıyla, 4 ekip olarak yaklaşık 60 torba çöp ve atık topladıklarını belirtenYaktay, şu ifadeleri kullandı: "Bu etkinlikten gayemiz insanların çöp atmaması, çevreyi kirletmemesi. Bununla alakalı bir farkındalık çalışması yapmak istedik. Nebibe Gülcemal Aktif Gençlik Eğitim Derneği ve Şifa Hatun Hemşireler Derneği ile birlikte Yakacık Mahallesi'ne temiz bir alan hediye ettik. Bu etkinliğin özelliği yılda bir kez yapılması. Türkiye'de ve dünyada 111 ülkede aynı gün içerisinde çevre temizliği organizasyonu yapılıyor. Bu organizasyonla, ormanlar ve su kenarları çevreye kazandırılıyor. Gayemiz, insanlara çöp atmama farkındalığı oluşturmak. Çevre sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak. Derneklerimizle çevre sorunlarına dikkat çekmeye çalıştık."

Let's Do It Ankara çevre temizlik etkinliği, yaklaşık 2,5 saat sonra sona erdi.