Sağlıklı Nesiller İçin Etkili Medya Okuryazarlığı Projesi kapsamında Terme'ye gelen Letonya'lı ekip, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’u makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Proje Koordinatörü Livija Jankovska "Ülkemizin diğer ülkelerde kardeş şehri çok ama Türkiye’de yok. O yüzden Terme’yi kardeş şehir yapmayı çok isteriz.” dedi.

Ziyarete, Terme İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cuma Arpacı ile birlikte Letonya'dan gelen Proje Koordinatörü Livija Jankovska, Daugavpils Belediyesi Belediye Başkan Yardımcı Péteris Dzalbe, Daugavpils Üniversitesi Rektörü Janis Kudins, Daugavpils Meslek Lisesi Bilişim Teknolojileri Bölüm Başkanı Jevgenijs Kruzkovs, Daugavpils Sağlık Lisesi Bilşim ve Halkla İlişkiler Uzmanı Mécislavs Truskovskis, Dinaburg Media Group Yayımcı Romans Samarins, Daugavpils Sağlık Lisesi Bilişim Uzmanı Edgars Pudulis katıldı.

Medya okuryazarlığı konularında Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğündeki proje kapsamında Letonya’nın Daugavpils Belediyesi ve Daugavplis Üniversitesi ile Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve 19 Mayıs Üniversitesi ve yerel kurumlar ortak çalışma yapacak ve okullar için medya atölye çalışmalarının olduğu faaliyetleri yürütecek.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, yaptığı açıklamada, ülkelerarası hayata geçirilen bu projelerin farklı ülkelerin kültürlerinin tanınmasına, uluslararası diyaloğun artmasına, kardeşliğin ve barışın ön plana çıkmasına vesile olduğunu ifade etti. Kul, ilçenin tarihi, sosyal, kültürel yapısı ile ilgili ziyaretçilere bilgiler verdi.

'AMAZONLARIN YAŞADIĞI YERLERİ GEZDİLER'

Ziyarette konuşan Proje Koordinatörü Livija Jankovska, “Bu kadar güzel bir yerde böyle güler yüzle karşılamanız bizi çok mutlu etti. Yoğun programınız içinde bize vakit ayırdığını için ekibim adına çok teşekkür ederim. Size başarılar diliyoruz. Türk arkadaşlarla bu projede çalışmak bizim için çok önemli. Bizim grubumuzda ilk defa Türkiye’ye gelenler var. Türkiye’nin bu kadar gelişmiş olduğunu görmek çok güzel. Terme’nin doğasını çok sevdik. Özellikle Amazonların yaşadığı yerleri gezdik ve çok hoşumuza gitti. Ülkemizin diğer ülkelerde kardeş şehri çok ama Türkiye’de yok. O yüzden Terme’yi kardeş şehir yapmayı çok isteriz.” açıklamasında bulundu.

'AYNI PROJEDE OLMAKTAN MUTLUYUZ'

Kardeş şehir teklifinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, şunları kaydetti: “Biz de sizinle kardeş şehir olmayı çok isteriz. Size, bu övgü dolu sözlerden dolayı çok teşekkür ederim. İnsanların diğer ülkeleri gezip karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmalarının ne kadar önemli olduğunu gösteriyorsunuz. İnşallah bu karşılıklı ziyaretleri sıklaştırıp birbirimizi çok daha iyi tanırız. Sizlerle birlikte aynı projede olmaktan mutluyuz. Güzel projeler üreteceğimize inanıyorum."

Ziyaret sonunda Letonyalı ekip, Başkan Şenol Kul’a heykel ve ülkelerini tanıtan broşürler hediye ederken Başkan Kul da ziyaretçilere Terme'yi anlatan çeşitli hediyeler takdim etti.