Karaciğer kanseri sebebiyle Temmuz ayından beri kemoterapi gören usta tiyatrocu Levent Kırca (67), bu gece hayata gözlerini yumdu.

Kırca, bir hafta önce hastalığının ağırlaşması üzerine hastaneye kaldırılmıştı. Usta oyuncu, tedavi gördüğü Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Levent Kırca, iki gün önce onur ödülü aldığı bir tören için hastaneden yazıp gönderdiği mektubunda, “Dik durun. Adil olun, sabırlı olun. Daha iyi bir dünyada görüşmek ümidiyle. Atatürk’le kalın, cumhuriyetle kalın, hoşçakalın!” ifadelerini kullanmıştı.

UMUT KIRCA: 10 GÜNDÜR DURUMU ÇOK AĞIRDI

Levent Kırca'nın oğlu Umut, babasının durumunun 10 gündür çok ağır olduğunu söyledi. Kırca'nın oğulları Umut, Özdeş ve Oğulcan üzüntülerini dile getirdi.

Ünlü tiyatrocu Levent Kırca karaciğer kanseri sebebiyle tedavi gördüğü Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, saat 02.30 sıralarında yaşamını yitirdi. Son anlarında babalarının yanında bulunan Kırca'nın çocukları Umut, Özdeş ve Oğulcan Kırca, hastane önünde basın mensuplarına konuştu. Babasının son 10 günde durumunun çok ağır olduğunu belirten Umut Kırca, kardeşler olarak onun yanında bulunduklarını ve destek olmaya çalıştıklarını aktardı. Çok üzgün olduklarını dile getiren Umut Kırca, babalarının ölümünü beklediklerini ancak sürecin çok çabuk geliştiğini söyledi. Kırca'nın diğer oğlu Oğulcan Kırca da, "Kolay alışabileceğimiz bir şey değil" diye konuştu.

Umut Kırca, cenaze töreniyle ilgili ise henüz bir planlamanın yapılmadığını belirtti.