Isparta İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığında, Libya  askeri birliklerinin eğitiminin ardından kapanış töreni düzenlendi. Libyalı  askerler, yaş kütüğüne dönem plaketi çaktı, ardından eğitimde başarı gösterenlere  belgeleri verildi. 
 
Törende Libyalı askerler, dağcılık, meskun mahallerde ve göğüs göğüse  muharebe, komando kol kuruluşu gösterisi de gerçekleştirdi. 
 
Burada Libya Askeri Birliği adına konuşma yapan Libya 12. Piyade Tabur  Komutanı Albay Ali Abdulselam Zaid, tarihi bir an yaşadıklarını dile getirdi. 
 
Allah'ın yardımıyla bozguncu ve zorba yönetime karşı özgürlük uğruna  yaptıkları savaşın çetin günlerinde edindikleri azim ve kararlılığının,  yaptıkları eğitimler sayesinde arttığını vurgulayan Zaid, "Devrim esnasında çok  zor şartlar altında halkın çağrısına kulak verip savaşa giren devrimcilerden  kurulan 12. Piyade Taburu, burada zorlu bir eğitim sürecinden geçti. Eğitim  süreci boyunca bizi motive eden ve hasreti unutturan yegane güç, atalarımızdan  bize kalan şeref ve özgürlük için mücadele gücüdür" dedi. 
 
Libya halkına seslenen Zaid, kanunlara ve nizamlara mutlak itaat  edeceklerine, vatan müdafaası vazifesini canları pahasına yerine getireceklerine  söz verdi. 
 
Libya Askeri Ateşesi Ali Mustafa Alturmal da 17 Şubat devriminin Libya  topraklarında yeni bir medeniyetin yeşermesine vesile olduğunu söyledi. 
 
Alturmal, Türkiye'de eğitim gören askerlerin Libya'ya döndükten sonra  mevcut durumu daha iyi hale getirmek için elinden gelen çabayı göstereceğini  ifade etti. 
 
Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan Isparta İç Güvenlik Eğitim ve  Tatbikat Merkezi Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ise Türkiye'nin kalbinin  daima kardeş Libya halkı ile birlikte attığını kaydetti. 
 
Türkiye'nin, Libya'nın huzur ve istikrar içerisinde olması için gayret  gösteren ülkelerin en başında geldiğine dikkati çeken Kurutmaz, Libya  askerlerinin eğitiminde emeği geçenlere teşekkür etti. 
 
Tören, Libya ve Türk askerlerin tören geçişi ile sona erdi. 
 
Tören sonrası Libyalı askerler birbirlerine sarılarak, kep atarak ve  yere şükür secdesi yaparak başarıyla biten eğitimi kutladı. Bozkurt ve zafer işareti yapan bazı Libya askerleri dikkat çekti.