Libya'da haziran ayında kaçırılan ve Dışişleri Bakanlığının girişimleriyle kurtarılan Emrah Bahçeci (27), memleketine dönerek ailesine kavuştu.

Harbiye Mahallesi'ndeki evinde ailesi ve yakınlarıyla hasret gideren Bahçeci (27), yaşadıklarıyla ilgili fazla konuşmak istemediğini belirtti.

Libya'daki olaylardan önce 2,5 yıl ülkede çalıştığını ifade eden Bahçeci, "47 gün tutuklu kaldım. Çok şükür kurtuldum. Anlatılacak şeyler değil, kötü günler yaşadık. Bizi anlayın" dedi.

Bir daha Libya'ya gitmeyi düşünmediğini dile getiren Bahçeci, ailesine kavuştuğu için mutlu olduğunu söyledi.

Başta Dışişleri Bakanlığı olmak üzere kendisinin kurtarılması için girişimde bulunanlara, ailesine, arkadaşlarına ve sürekli ailesini arayarak destek olan çalıştığı firma yetkililerine teşekkür eden Bahçeci, kendisiyle birlikte kurtarılan Nazım Süpürgeci ve Necip Fazıl Coşkunsu'nun sağlık durumlarının iyi olduğunu kaydetti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Libya'da 24 Haziran'da kaçırılan Nazım Süpürgeci ve Emrah Bahçeci ile 21 Haziran'dan sonra kendisinden haber alınamayan Necip Fazıl Coşkunsu'nun serbest kaldığını açıklamıştı.