Libya açıklarındaki uluslararası sularda saldırıya uğrayan bir Türk şirketine ait Cook Adaları bandralı kuru yük gemisinde hayatını kaybeden 3’ncü kaptan İlker Büyükdere’nin cenazesi Muğla’nın Fethiye ilçesine getirildi. Fethiye protokolü yanı sıra Büyükdere’nin yakınlarının yer aldığı karşılama sonrasında cesedi otopsi için Fethiye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Tuna-1 isimli yük gemisinin Libya açıklarında hem karadan hem de havadan vurulduğu saldırıda hayatını kaybeden 3. Kaptan İlker Büyükdere’nin cenazesi Fethiye’ye getirildi. Sahil Güvenlik botu tarafından gemiden alınarak Fethiye iskelesine getirilen kaptanın cenazesi ambulansa konularak Fethiye Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve protokol üyelerinin hazır bulunduğu karşılamada İlker Büyükdere’nin akrabaları da yer aldı.

Fethiye Kayamakamı Ekrem Çalık hayatını kaybeden 3’ncü kaptanın cenazesinin savcılığın incelemesinin ardından otopsi edileceğini aktardı. Saldırıya uğrayan geminin 2 saat içerisinde ilçede olacağını hatırlatan Çalık, gemideki yaralıların hafif şekilde yaralı olduğunu hatırlatırken, kendilerinin de savcı tarafından sorgulanacağını belirtti.

Libya açıklarında gemiye yapılan saldırıda hayatını kaybeden İlker Büyükdere’nin amcasının oğlu Fahri Büyükdere, kuzeni ile 1 ay önce telefonla görüştüğünü söyledi. Büyükdere’nin işini severek yaptığını anlatan Fahri Büyükdere, ölen kuzeninin ailedeki tek denizci olduğunu belirtti.

İlker Büyükdere’nin diğer kuzeni Özgür Büyükdere de İlker’in haziran ayında 1’nci kaptan olmak üzere sınava gireceğini açıkladı. Bu sınav nedeniyle gemideki görevini de haziran ayında bırakmayı düşündüğünü ifade eden Özgür Büyükdere, İlker’in işine bağlı bir kaptan olduğunu tekrarladı.