Eyüp'te bulunan bir AVM'de, kafeterya içerisinde Libyalı turist Abdulselam Cuma Bin Tahir'in ve eşinin çantasının çalınması anı güvenlik kameralarına yansıdı. 30 saniyede gerçekleşen hırsızılığın kaydedildiği görüntüler sayesinde yakalanan 19 yaşındaki Nevra T. ile 28 yaşındaki Aslı G., çıkarıldıkları adliyede verdikleri ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Libya'dan Türkiye'ye ailesi ile birlikte turist olarak gelen Abdulselam Cuma Bin Tahir'in (43), 30 Haziran 2015 tarihinde Eyüp'te bulunan bir alışveriş merkezinin kafeteryasında eşi ve kendisine ait iki çantası çalındı. Tahir, polise verdiği ifadesinde çantaların içinde 10 bin lira, 2 bin Euro, eşine ait bir miktar ziynet eşyası ve pasaportlarının bulunduğunu bildirdi.

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIYAN HIRSIZLIK ANI

Libya'lı turistin başvurusu sonrası başlatılan soruşturma kapsamında suçun işlendiği kafeteryaya ait güvenlik kamera kayıtları incelemeye alındı. Görüntü kayıtlarında Libya'lı turist ailenin oturduğu masanın arkasındaki masada yer alan biri çocuk 4 kişi dikkat çekti. 4 kişiden birinin, el çabukluğu ile oturduğu sandalyede arkasına dönerek Libya'lı turist aileye ait iki adet çantayı 10-15 saniye arayla kendi masalarına doğru çekmeleri kamera kayıtlarına saniye saniye yansıdı.

ÇALDIKLARI ÇANTALARLA UZAKLAŞTILAR

Alışveriş merkezinin dış kamera kayıtlarında ise 4 şüphelinin, Libya'lı turistlerden aldıkları çantalarla uzaklaşmaları yer aldı.

GÜVENLİK KAMERA KAYITLARI SAYESİNDE YAKALANDILAR

Kamera kayıtlarının devamını ve öncesini de izleyen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, hırsızlık yapan kişilerin isimlerini belirledi. Daha sonra adresleri de belirlenen bu kişilerden 19 yaşındaki Nevra T., 28 yaşındaki Aslı G. ve 18 yaşın altındaki üçüncü şüpheli, 1 Temmuz 2015 tarihinde Şişli Halaskargazi Caddesi'nde yakalanarak gözaltına alındı. 18 yaşının altındaki şüpheli Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edilirken diğer iki şüpheli ise Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

HIRSIZLIK, GÖRÜNTÜYLE SABİT, ŞÜPHELİLER SERBEST

Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından 3 şüpheli, 2 Temmuz 2015 günü Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na çıkarıldı. İfadelerinin ardından haklarında adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verilen şüpheliler, serbest bırakıldı.

Olay sırasında bu üç şüpheli ile aynı masada yer alan dördüncü şüphelinin ise yakalanması için gerekli çalışmaların sürdüğü belirtildi.

HIRSIZLAR, MÜŞTERİLERİNE AİLE GÖRÜNÜMÜNDE YANAŞIYORLAR

Kamera kayıtlarına yansıyan hırsızlık anında Libya'lı turist ailenin arka masasında oturan şüphelilerin aile görünümünde oldukları, ancak aile bağlarının bulunmadığı öğrenildi. Bu şekilde gerçekleşen hırsızlık olaylarında şüphelilerin, yanaştıkları kişilerin dikkatini çekmemek için kendilerini aile gibi gösterdikleri belirtildi.

YETKİLİLER, VATANDAŞLARI UYARDI

Yetkililer, vatandaşları özel eşyalarını, görebilecekleri ya da her an kontrol edebilecekleri yerlerde bulundurmaları konusunda uyardı.