Diyarbakır’ın Lice ilçesinde dün iki askerin şehit olduğu Fis Ovası’nda çıkan yangının devam ettiği belirtildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, dün akşam başlayan ve geniş bir alana yayılan yangınlara müdahalesine, bugün saat 10.00 itibariyle izin verildiğini duyurdu. İzinden sonra 7 itfaiyenin yangına müdahale etmeye başladığı; ancak henüz kontrol altına alamadığı belirtildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi araçlarının, Lice’nin Fis köyü kırsalında dün akşam saatlerinde başlayan ve ormanlık alanlara yayılan yangına, Orman İl Müdürlüğü’nün araçlarının yetersiz kalması üzerine müdahale etme talebine, dün akşam güvenlik gerekçesiyle izin verilmedi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Fethi Suvari’nin, Lice Kaymakamı Osman Uğurlu’yla bu sabah saat 10.00’da yaptığı telefon görüşmesinin ardından müdahaleye izin çıktığı ve itfaiyenin müdahaleye başladığı belirtildi.

Bölgeye itfaiye ekiplerini sevk ederek yangına müdahaleyi başlatan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici, Diyarbakır, Lice, Silvan, Hani, Kulp ve Hazro’daki 7 itfaiye aracıyla sabahtan bu yana Lice'deki yangına müdahale ettiklerini belirtti. Yangının geniş bir alana yayıldığını kaydeden Bilici, ancak henüz kontrol altına alınamadığını söyledi.

HDP Diyarbakır milletvekilleri Ziya Pir, Çağlar Demirel, Nimettulah Erdoğmuş, Sibel Yiğitalp, Edip Berk, Feleknaz Uca, İmam Taşçıer ile DBP ve HDP Diyarbakır İl Eş Başkanları da yangının yaşandığı bölgeye gelerek yangın söndürme çalışmalarını yakından takip etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri bir yandan Lice kırsalında çıkan yangınlara müdahale ederken, diğer yandan da kent merkezinde tarla sahipleri tarafından çıkarılan anız yangınlarını söndürdü. İtfaiye, Urfa yolu Pirinçlik köyü civarı, Ergani yolunda Dökmetaş, Tellikaya ve Mermer köyü civarında tarla sahipleri tarafından çıkarılan, yer yer evlere de sıçrayan yangınlara müdahale ederek söndürdü.