Diyarbakır Lice ilçesi Fis Ovası’nda önceki gün akşam saatlerinde çıkan yangın bugün kontrol altına alındı. Yangında binlerce hektar alanın kül olduğu açıklandı.

Diyarbakır’da önceki gün akşam Lice ilçesi kırsalında başlayan, izin verilmediği için geniş bir alana yayılan yangınlar, dün gece geç saatlerde söndürüldü. Binlerce hektarlık alanın kül olduğu Lice’deki yangınların bu sabah yeniden başlaması üzerine belediye ekipleri yeniden müdahale ederek, yangını kontrol altına aldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, iş makineleri ve halkın kontrol altına aldığı yangın, bugün yeniden Karahasan Mahallesi’nin Pavna Mezrası’nda çıktı.

Yangın hakkında bilgi veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici, Karahasan Mahallesi’nin Pavna Mezrası’nda yangının bu sabah saatlerinden tekrar başladığını ve geniş bir alana yayıldığını bildirdi. Engebeli arazi yapısı nedeniyle iş makineleriyle yangına müdahale ettiklerini kaydeden Bilici, bölgeye sevk ettikleri 4 itfaiye aracının da dağlık alanda gidebildiği yere kadar yangına müdahale ettiğini ifade etti. Alanın dağlık olduğunu vurgulayan Bilici, yangının kontrol altına alındığını, itfaiye araçlarının görev yerlerine döndüğünü kaydetti. Bilici, ancak her ihtimale karşı iş makinelerinin bölgede tutulduğunu sözlerine ekledi.