Dershaneleri 'vatandaşa ek maliyet' gerekçesiyle kapatma kararı alan hükümet, okullarda paralı kurslara ise izin veriyor. Ordu'nun Ünye ilçesinde bazı liselerde yaz tatili döneminde 3 haftalık ilave dersler için 300 TL'lik kurslar başlatıldı. Kağıt, doküman giderleri adı altında istenen paraya vatandaşlar tepki gösteriyor. Ziraat Bankası'ndan okulların verdiği hesap numaralarına yatırılan paranın dekontu okullara teslim edildikten sonra kayıt yaptırılabiliyor. Para yatırmayanların ise ilave derslere kayıt olamadığı öğrenildi.

21 günlük kurslara 300 TL para istenmesine tepki gösteren veliler, “Dershanelerin kapatılması için Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı olmak üzere ellerinden gelen çabayı, gayreti gösterdiler. Şimdi aynı kişiler paralel bir dershanecilik oluşturuyorlar ya da oluşmasına göz yumuyorlar." diye konuştular.

Vatandaşa ek maliyet denilerek dershanelerin kapısına kilit vurulmak istenirken, okullarda paralı kurslar verilmesinin tezat olduğunu ifade eden veliler, "Devlet, devlet olduğunu göstersin. Ya dershaneler kapanmasın ya da bu kurslar ücretsiz olsun." açıklamasında bulundular.

Kimi öğrenciler ise ekonomik durumlarının müsait olmadığı için para yatıramadıklarını, bu nedenle de kayıt yaptıramadıklarını dile getirdiler. Öğretmenler ise yaz kurslarında ders verecek öğretmenlerin hepsinin aynı okul öğretmenlerinden oluşmadığını, yaz kurslarında ders verecek öğretmenlerin okul idaresi ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün değerlendirmesine göre belirlendiğini ifade ettiler.