Eskişehir’de, bir öğrencinin, bıçak zoruyla telefonunu aldığı gerekçesiyle ‘silahla yağma suçundan’ hakim karşısına çıkarılan 17 yaşındaki A.A., hakime, uyuşturucunun okullara kadar nasıl indiğini anlattı. A.A. adlı genç, uyuşturucuya lisede arkadaşları yüzünden başladığını, bir süre bu sebeple okulu bırakmak zorunda kaldığını anlattı. Yağma suçunu, uyuşturucu almak için işlediğini aktaran genç, “Olay sırasında uyuşturucu almıştım. Okuldaki yanlış arkadaş tercihiyle uyuşturucuya başladım. Uyuşturucu yüzünden okulu bıraktım ama onu bırakamadım. Cezaevine girip uyuşturucu ve kötü arkadaş ortamından kurtulmak istiyorum.” ifadesini kullandı.

A.A., lisede, okul arkadaşlarının ‘bir kereden bir şey olmaz’ baskısıyla uyuşturucuyla tanışmış. Bağımlı hale gelen A.A., uyuşturucu nedeniyle önce okulunu bırakmış, sonra da uyuşturucu alabilmek için bir öğrencinin telefonunu gasp etmiş. A.A., daha sonra da yine bıçak zoruyla evine gitmekte olan başka bir çocuktan bıçak zoruyla telefonunu almak istemiş. Çocuk, ‘telefonum yok’ deyince bu kez para istemiş. A.A., bıçak zoruyla yaptığı yağma ve girişimi sonrasında polise yakalanmış.

“UYUŞTURUCU OKULUMU DA BIRAKTIRDI”

Telefonu satarak parasıyla esrar almak istediğini aktaran A.A., şöyle konuştu: “Cezaevine girip bu kötü arkadaş ortamından ve uyuşturucudan kurtulmak istiyorum. Bu suçu da onun için işledim. 2 yıldır uyuşturucu kullanıyorum. Anadolu lisesine giderken buradaki yanlış arkadaş tercih etmem nedeniyle uyuşturucu ile tanıştım. Okul arkadaşlarım, ‘uyuşturucu iyidir, kafayı iyi yapar’ diyerek kanıma girdi. Sonunda bu durumlara geldim. Bir süre sonra uyuşturucu yüzünden okulumu da bırakmak zorunda kaldım.”

“UYUŞTURUCU ÖNCESİ HİÇ SUÇA BULAŞMAMIŞTIM ”

Ailesinin uyuşturucu kullandığını öğrendiğini, çok üzüldüklerini ve bu illeti bırakması için de çok uğraştıklarını ifade eden A.A., “Annem ve babam, beni uyuşturucu ve kötü arkadaş konusunda çok kez uyardı, nasihat etti. Ancak ben ailemin sözünü hiç dinlemedim. Daha da kötü oldum. Okulumdan da oldum. Hayatım karardı. Tedavi de görmedim. Uyuşturucuya alışmadan önce hiçbir şekilde suça bulaşmamıştım. Uyuşturucuyu ise Zafer Mahallesi'ndeki torbacılardan alıyordum.” diye konuştu.

Bir ay içerisinde iki kez yağma suçu işleyen A.A.’nın dosyasını inceleyen mahkeme, gencin tutuklanmasına karar verdi. Genç, tutuklanarak cezaevine gönderildi.