Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, tecavüz ettikleri 17 yaşındaki liseli kızı, olaya dair görüntülerle şantaj yapıp fuhşa zorladıkları iddiasıyla geçtiğimiz Haziran ayında tutuklanan 11 zanlıdan 6'sı, davanın ilk duruşmasında tahliye edildi. Duruşma ileri bir tarihe ertelenirken, 5 kişinin tutukluluk hali ise sürüyor.

Haziran ayında Mustafakemalpaşa ilçesinde meydana gelen olay, polise yapılan ihbarla ortaya çıktı. Polis ekipleri, 17 yaşındaki lise öğrencisi B.C.'nin ifadesini aldı. İfadenin ardından yapılan araştırma sonucu, 2 yıl önce tuzağa düşürdükleri liseli kıza tecavüz ettikten sonra görüntüleri kaydederek şantajla fuhşa zorladıkları iddia edilen Şafak D., Kadir T., Rahman D. ve Hasan Z. gözaltına alındı. Şüphelilerin tehdit ve şantajları sonucu fuhuş batağına saplanan genç kızın, para karşılığı birlikte olduğu iddia edilen 10 kişi daha gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 3’ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, genç kızı tuzağa düşürüp pazarladığı iddia edilen Şafak D., Kadir T., Rahman D. ve Hasan Z. ile para karşılığı birlikte oldukları öne sürülen 7 kişi, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çirkin olayın ardından liseli B.C. koruma altına alındı. Cumhuriyet savcısının hazırladığı iddianame sonrası Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, tutuklu 11 sanık hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti, 8 aydır tutuklu bulunan sanıklardan 6'sını tahliye ederken, 5 kişinin ise tutukluluk halinin devamına hükmetti. Sanıklara 3 ile 24 yıl arasında hapis cezası talep ediliyor. Mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe ertelerken, mağdure B.C., Mustafakemalpaşa ilçesinde psikolog eşliğinde ifade verdi. Gözyaşları içerisinde olayı anlatan genç kız, "Korktuğum için kimseye bir şey anlatamadım." dedi. Liseli kızın ailesi de sanıklara ayrı ayrı ceza verilmesini istedi.