Bursa'da, 30 Ocak günü başlayıp üç gün etkili olan ve saatteki hızı 129 kilometreye ulaşan lodos sebebiyle ölenlerin sayısı 4 oldu. 31 Ocak Cumartesi günü Osmangazi ilçesi Oto Galericiler Sitesi'nde meydanda temizlik yaparken başına çatı düşen işçi Yusuf Gürgen (59) tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

En yüksek hızı 129,3 kilometre, ortalama hızı ise 110 kilometre olarak ölçülen lodos 306 binanın çatısının uçmasına sebep olurken 100 araçta maddi hasar meydana geldi. Lodos sebebiyle üstlerine cisim düşmesi sonucu 3 kişi ölmüş, 110 kişi de yaralanarak hastanelerde tedavi altına alınmıştı. 31 Ocak Cumartesi günü Osmangazi ilçesi Oto Galericiler Sitesi'nde de bir binanın çatısı rüzgarın etkisiyle uçmuş, bu sırada meydanda temizlik yapan işçi Yusuf Gürgen'in üzerine düşmüştü. Çatının kafasına çarptığı işçinin yardımına Oto-Koop sakinleri koşmuştu. Yaralı işçi, 112 Acil Servis ambulansı tarafından Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

Gürgen, tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybetti. Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi sonrası ailesine teslim edilen Gürgen'in cenazesi memleketi Orhaneli ilçesinde toprağa verildi.