Bursa'da, geçen 1 Şubat günü saatteki hızı 100 kilometreyi geçen lodosun devirdiği vincin altında kalarak hayatını kaybeden ticari taksi sürücüsünün ölümünden sorumlu oldukları öne sürülen iki kişi 2 ile 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak. Cumhuriyet savcısı tarafından hazırlanan iddianamenin ağır ceza mahkemesince kabul edilmesiyle vinç firmasının yetkilisi ile operatörü önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Kaza, 1 Şubat günü saat 06.00 sularında meydana geldi. Saatteki en yüksek hızı 129.3 kilometreye ortalama hızı ise 110 kilometre olarak ölçülen ve 306 binanın çatısı uçmasına, 100 aracın hasar görmesine sebep olan lodos Acemler'de yapımı süren Timsah Arena inşaatındaki vinci devirdi. Devasa vinç, Nilüfer Deresi üzerindeki köprüye büyük bir gürültü ile düştü. Bu esnada köprüden geçmekte olan Fatih Demirkıran (28) yönetimindeki 16 T 5541 plakalı ticari taksi vincin altında aldı. Kazada, ağır yaralanan araç sürücüsü Demirkıran, kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesi'nde bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Araçta bulunan Kübra A. ise kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatan Cumhuriyet Savcılığı'nın iddianamesi tamamlandı. Savcı, faciada sorumlu olduğu gerekçesiyle vinç firmasının yetkilisi Hamza A. (27) ile vinç operatörü Bülent Ç. (43) hakkında dava açılması gerektiğine hükmetti. Firma yetkilisi ve vinç operatörü, iddianamenin ağır ceza mahkemesinde kabul edilmesiyle "Taksirle bir kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına sebep olmak" suçundan 2 ile 15 yıl arası hapis istemiyle yargılanacak. Savcılık iddianamesinde, ilgili kurumlarca şiddetli lodosun geleceğine ilişkin uyarı yapılıp herkesin gerekli tedbirleri alması konusunda uyarı yapılmasına rağmen yaşanan üzücü olayda Hamza A. ve Bülent Ç.'nin kusurlu olduklarının altı çizildi.

Haklarında dava açılan tutuksuz sanıklar, önümüzdeki günlerde tutuksuz olarak hakim karşısına çıkacak.