Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Türkiye'de ilk kez Safranbolu'da yetişen Safran çiçeğinden kolonya yapan Can Kuş bu sefer de Safranbolu’nun incisi olan yöreye has lokumun kokusunu kolonya şişelerine taşıdı.

Dünya’nın en kaliteli Safran bitkisinin sadece Safranbolu ilçesinde yetişirken, hem bu bitkinin ekim alanlarını genişletmek, hem de ürün yelpazesini genişletmek için kolları sıvayan genç girişimci Can Kuş, 2008 yılında ilçede yetişen safran çiçeğinden Türkiye'de ilk defa kolonya yaptı. Kolonyanın yerli ve yabancı turistler tarafından tercih edilen bir ürün olması üzerine yine 75 yıldır Safranbolu'da üretilen dünyada isim yapmış Safranbolu lokumunun has kokusunu kolonyaya taşıdı.

Lokum kutusunun ilk açıldığındaki o güzel kokuyu özel formülle ürettiği kolonyaya taşıdığını belirten Kuş, "Safranbolu lokumunun kendine has özel bir kokusu vardır. 2008 yılında Türkiye'de ilk defa ürettiğim Safran çiçeği kolonyasından sonra çeşitli meyve ile çiçeklerden kolonya imal ettim." dedi.

LOKUMUN KOKUSUNU UNUTAMADIM

Çocukluğundan beri lokum kokusuna hayran olduğunu anlatan Kuş, şu ifadeleri kullandı: "Lokum kutusu ilk açıldığında hoş bir koku verir etrafa. Bu Hindistan cevizinin ve şekerin kokusudur. Çocukluğum lokum imalat ve satışının içinde geçti. Safranbolu'muzun bir incisi olan lokumun bu kendine has kokusunu kolonyaya taşımak istedim. Uzun çalışma ve özel formülle Hindistan cevizi ile şekerin o karışık kokusunu kolonyaya taşıyarak 'lokum kolonyasını' imal ettik. Bu koku Türkiye'de de bir ilk. Bayram süresince çok olumlu tepkiler aldım. Bayram süresince ilçemize gelen yerli turistler yoğun ilgi gösterdi. Seri üretime geçtim. Artık ilçemize has olan bu kokuyu tüm Türkiye hatta ilçemize gelen yabancı turistler sayesinde dünya da koklamış olacak."