15 yaşında olduğunu söyleyip,elindeki babasına ait raporu göstererek duygu sömürüsü yapan Sevda G.'nin üzerindeki paraya el konuldu, Kabahatler Kanunu'na göre el konularak 50 lira da ceza kesildi.

Bursa'nın çeşitli ilçelerinde ve özellikle yaz aylarında tatil beldelerinde lösemi hastası gibi davranarak dilencilik yapan Sevda G., İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince Kemalpaşa Mahallesi Mahmut Esatbey Caddesi'nde yakalandı. Saç ve kaşlarını kazıtıp maske takan ve elinde ölen babasına ait sağlık raporuyla dolaşan Sevda G.'nin üzerinde 150 lira para çıktı. Kendisini ortaokul öğrencisi gibi gösteren Sevda G.'nin evli ve 4 çocuk sahibi olduğu da belirlendi.

Sevda G. hakkında Kabahatler Kanunu'nun 33'üncü maddesi gereğince işlem yapılarak üzerindeki paraya el konulurken, 50 lira da para cezası kesildi.

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf şen, halkın vicdani duygularını istismar eden bu tür kişilere karşı asla pirim verilmemesini isteyerek, vatandaşlardan dilencileri 153 Alo Zabıta veya 185 Hizmet Masası hattını arayarak bildirebileceklerini kaydetti.