Zonguldak'ta yoğun bakımda yatan 20 yaşındaki lösemi hastası oğlu için günlük 10 ünite kan bulmaya çalışan çaresiz baba gözyaşlarına boğuldu. Oğlunun tedavisi için yırtık ayakkabıyla hastanede kan bulmaya çalışan maden işçisi 4 çocuk babası Metin Erdoğan(47), "Doktorlar günlük 10 ünite A Rh pozitif kan verilmezse, oğlumun ertesi gün yaşama şansının sıfır olduğunu söylediler" diyerek gözyaşı döküyor.

Her şey, Bartın'ın Kozcağız beldesine bağlı Hasankadı köyünde ikamet eden Aysel - Metin Erdoğan çiftinin 4 çocuğundan biri olan Selçuk Erdoğan(20)ın 3 yıl önce kalça kemiğindeki ağrı şikayetiyle başlamış. Hasankadı Çok Propgramlı Lise son sınıf öğrencisi oğullarını önce Bartın Devlet Hastanesi'ne götüren Erdoğan çifti, hastalık iyileşmeyince Zonguldak'taki Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilmiş. Burada yapılan tetkiklerde kan kanseri teşhisi konulan Selçuk Erdoğan, kemoterapi tedavisi görmeye başladı. 3 ay önce İstanbul Ümraniye Hisar Hospital Hastanesi'nde yapılan ilik nakli, uyum sağlamadı. Hastalığı yeniden nükseden Erdoğan, 2 ay önce BEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yatırıldı. Mesanesinden kan boşaldığı için sürekli kan kaybeden Selçuk Erdoğan, 10 gündür yoğun bakım ünitesinde günlük 8-10 ünite kan takviyesiyle yaşama tutunuyor.

Oğlu için ikinci uygun ilik bulunduğunu; ancak kan kaybı nedeniyle nakil işlemi yapılamadığını anlatan baba Metin Erdoğan, "Oğlumu bundan 3 sene önce kalça kemiği ağrısı nedeniyle Bartın Devlet Hastanesi'ne götürdük. Hastanede teşhis konulamadı. Bu hastaneye sevk edildi. Burada yapılan tahliller sonucu lösemi olduğunu öğrendik. 2,5 yıldır kemoterapi gördü. Daha sonra İstanbul'da Ümraniye Hisar Hospital Hastanesi'nde ilik nakli oldu. Ama verilen ilik tekrar çocuğumu hasta yaptı. Şu an kanaması fazla olduğu için oğlumun devamlı kan alması lazım. Günlük 8-10 ünite kan veriliyor. Hücre kanser üretmeye başladığı için burada kemoterapi görüyordu. Aşırı kanaması olduğu için son bir haftadır yoğun bakımda. Doktorlar çok iyi bakıyor ama tıbben yüzde 1 yaşama şansı verdiler. Kanamasının çok olması ve kan hücrelerinin kan yapmaması nedeniyle toparlayamıyor." dedi.

İSTANBUL VE ANTALYA'DAN KAN VERMEYE GELENLER VAR

Beyaz ve kırmızı kan olmak üzere oğluna her gün kan lazım olduğunu anlatan Erdoğan, "Bizi izleyenler için bilhassa Zonguldak ve Bartınlılardan oğluma kan rica ediyorum. Son 25 gün içinde 135 torba kan verilmiş. Oğlumun fecabook hesabından görenler, halimizi duyanlar arayıp kan bağışında bulunuyorlar. Genelde Zonguldak ile Kozlu, Ereğli ilçeleri ve Bartın'dan arıyorlar. Ayrıca İstanbul'dan ve Antalya'dan bile kan vermeye gelenler var. Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

YIRTIK AYAKKABIYLA İDARE EDİYOR

Acılı baba, günlük 100 liraya yakın harcamaları olduğunu anlatıyor. Duyarlı vatandaşlardan sadece kan isteyen Metin Erdoğan'ın, ayakkabı alamadığı için bir yakınının verdiği yırtık ayakkabı ile idare ettiği ortaya çıktı.

Kendisi de hastanede tedavi gören anne Aysel Erdoğan(46) ise şunları söyledi: "Oğlum kan kanseri. Sürekli kan kaybettiği için arkadaşlarından kan alıyoruz. Günlük sürekli kan alıyor. Mesane tıkanınca ameliyat oluyor. Bu yüzden mümkünse arkadaşlarımdan A Rh+ kan bekliyorum. Bu hastalık önce eklem ağrısıyla belirti yaptı. Sürekli kan alıyor. Üç günde bir ameliyat yapıyorlar. 10 günün içinde 5. ameliyatını oldu. Mesane tıkanıyor mecbur ameliyat oluyor. Acısından çok bağırıyor, mecbur ameliyat yapmak zorunda kalıyorlar."