Hatay’da ‘Defne Definedir, Deniz Tüzen Sevgi Kökü Ormanı’ temasıyla defne fidanı dikimi yapıldı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Hatay Defne Tıbbi Aromatik Bitkiler Derneği, Prime A.Ş işbirliği ile düzenlenen etkinlikte 10 bin defne fidanı dikildi.

İzmir'de 6 ay önce lösemiye yenik düşerek 18 yaşında hayata veda eden Deniz Tüzen'in adını yaşatmak amacıyla ‘Defne Definedir Deniz Tüzen Sevgi Kökü Ormanı’ adı altında yapılan proje kapsamında Samandağ ilçesine bağlı Eriklikuyu Mahallesi’nde defne fidanı dikildi.

Hatay Defne Tıbbi Aromatik Bitkiler Derneği Başkanı Nidal Özdemir, marka bir kent olabilme yolunda defne ağacının önemine değinerek, "Defne konusunda çalışılması ve yol alınması gereken çok uzun bir yol var. Defne yağı ve defne sabunu konusunda patent enstitüsüyle görüşme halindeyiz. Coğrafi işaret alarak defneli ürünlere daha da değer katarak Hatay ekonomisine katkı sağlamak istiyoruz.” dedi.

Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik ise dünya nimetinin vazgeçilmez öğelerinden birinin olduğunu belirterek, "Doğumundan ölümüne kadar hayatının her safhasında yaprağından, kerestesinden, dalından ve gölgesinden faydalandığı ağaçsız bir dünya tasavvur etmek mümkün değildir." diye konuştu. Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından binlerce defne fidanı Deniz Tüzen için toprakla buluşturuldu.