Bursa’da, LÖSEV’li annelerin LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi’ni sorduğu Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun sözleri üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, Bakan Müezzinoğlu’nun bürokratları tarafından yanlış bilgilendirildiği belirtildi.

LÖSEV’den yapılan yazılı açıklamada, “Sağlık Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun Bursa’da lösemili çocukların annelerine “Hastanenin açılmasıyla ilgili bir sorun yok. Ama benim Dışkapıdaki, Ankara Onkolojideki lösemili çocuklara bakan doktorlarımı çekerlerse oradaki çocuklarım ne olacak ” şeklindeki cevabı karşısında kamuoyumuzun ve lösemili hastalarımızın doğru bilgilendirilmeleri ihtiyacı doğmuştur. Sayın Sağlık Bakanımızın öncelikle bürokratları tarafından yanlış bilgilendirildiğini görüyoruz. Biz Sayın Dr. Müezzinoğlu’nu açılışımıza muhakkak bekliyoruz. Hastanemizi, yaptıklarımızı ve düşüncelerimizi detaylı paylaşmak ve doğru anlatmak istiyoruz.” denildi.

“GELİN 250 YATAK SAYISINDA ANLAŞALIM”

LÖSEV’in 17 senedir lösemili çocuklara LÖSANTE hastanesinde sağlık, tedavi, sosyal ve maddi yardımlar sağlayan bir kuruluş olduğunun belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Onkoloji ve Lösemi alanında hem büyük tecrübelere sahiptir hem de dünyada lider konumdadır. Bunu daha iyi koşullarda ve zengin fakir ayırımı yapmadan daha fazla lösemili çocuklar ile bütün kanser hastalarına parasız aktaracaktır. Yüzde 100 başarıyı hedefleyerek, kanserle de savaşacaktır. Daha önce Kurucular Kurulumuzdaki 5 Profesör Hocamız ile Sağlık Bakanlığına ilettiğimiz teklifi tekrarlamak istiyoruz. Gelin 250 yatak sayısında anlaşalım. Hem çocuk hem de yetişkin hastanesi açalım. Lösemili kanserli çocukların yansıra tüm dallarda da (Cerrahi-Ortopedi-Göz-Beyin Cerrahisi-Nöroloji-Kardiyoloji vb) hizmet verelim. Ülkemizin kemik iliği nakli, acil ve yoğun bakım ihtiyaçlarına da cevap verelim.

“5 ÖZEL HASTANE NEREDEN DOKTOR BULDUYSA LÖSEV’DE BULUR”

Böylece Sağlık Bakanının endişesi ortadan kalkar. Onkoloji Hastanesindeki çocuklar da mağdur olmaz. Zaten LÖSEV olarak tek bir çocuğumuzun bırakın tedavi olmamasını, kılına bile zarar gelmesine asla müsaade ve tahammül edemeyiz. Siz–biz ayırımı yanlıştır. LÖSEV de lösemili, kanserli bütün Türk Çocuklarını parasız tedavi edecektir. Son bir yıl içerisinde Ankara’da açılan 5 özel hastane nereden doktor buldularsa LÖSEV’de kendi kadrolarını aktıracak veya temin edecektir. Tüm bunlar Sağlık Bakanı Sayın Müezzinoğlu ve Sayın Cumhurbaşkanımızın LÖSEV Ailesi tarafından doğru bilgilendirilmesi sonucunda çözüme kavuşacağına ve 12 sene önce olduğu gibi ruhsatımızın lösemi ve kanser hastalarımızın hayati önemi açısından bir an önce verileceğine inanıyoruz.”