Lösemili Çocuklar Vakfı'nın (LÖSEV) lösemili ailelere yardım götüren "İyilik Tırı" Kahramanmaraş'a ulaştı.

"Anadolu'ya tır dolusu LÖSEV yardımı" projesi kapsamında Necip Fazıl Kültür Merkezi önüne park eden tırdan, vakfa kayıtlı ailelere gıda, giyim, kırtasiye, oyuncak ve mobilya malzemeleri yardımı yapıldı.

LÖSEV Halkla İlişkiler sorumlusu Macide Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lösemili çocuklar ve aileleri ile buluşmak için kent gezilerini sürdürdüklerini söyledi.

Anadolu yollarında köylere kadar ulaşmanın ve oradaki hastaları güldürmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Ercan, "Amacımız, tedavisi devam eden ve tamamlanan çocukları yalnız bırakmamak, onların her zaman yanında olmak" dedi.

Çalışma kapsamında kıyafet, gıda, oyuncak ve kırmızı et gibi yardım paketlerini ailelere alıştırdıklarını vurgulayan Ercan, 12 ay boyunca devam eden yardımların yanı sıra çeşitli etkinlikler düzenlediklerini kaydetti.

Ercan, çalışmalara destek vermek isteyen bağışçı ve gönüllüleri LÖSEV ailesine katılmaya davet etti.

- Kızı hastalıkta kurtulan anne gönüllü çalışıyor

Gülseren Altay da 7 yaşında hastalığa yakalanan kızının LÖSEV'le tanışarak, 10 yıl sonra lösemiyi yendiğini ifade etti.

Kızının hastalığı sürecinde LÖSEV'in kendilerini yalnız bırakmadığını belirten Altay, "Kızım şu anda lise ikinci sınıfa gidiyor. Ben de o günden bu güne vakfın tüm faaliyetlerinde gönüllü olarak çalışıyorum" diye konuştu.