'Hocaların hocası' olarak bilinen Prof. Dr. Sadık Kakaç, 1979 yılından bu yana dünyada 16 bilim insanına verilen Luikov Madalyası'na layık görüldü. Çorumlu profesör, madalyayı alacak ilk Türk bilim insanı olacak.

TOBB ETÜ Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadık Kakaç, dünya çapında adından bir kez daha söz ettirdi. Kitapları dünyanın birçok üniversitesinde okutulan Prof. Kakaç, 1979’dan itibaren iki yılda bir verilen Luikov Madalyası'na layık görüldü. Uluslararası Isı ve Kütle Transferi Merkezi (ICHMT) tarafından şimdiye kadar dünyanın farklı ülkelerinden 16 bilim insanına verilen madalyayı ilk kez bir Türk bilim insanı alacak.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Makine Mühendisliği konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bölümümüz emekli öğretim üyelerinden Prof. Dr. Sadık Kakaç, ICHMT tarafından 2014 yılı Luikov Madalyası'na layık görülmüştür. Bu çok yüksek prestijli ödül, ısı ve kütle transferi bilimine ve bu alandaki uluslararası işbirliğinin gelişmesine kayda değer katkı yapan bilim insanlarına 1979 yılından beri iki senede bir verilmekte olup ilk kez bir Türk bilim insanı ödülü almıştır. Hocamızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz." denildi.

'KAKAÇ SAYISI'NIN MUCİDİ

Prof. Dr. Sadık Kakaç, bilim dünyasında akışkanlar mekaniğinde, araştırmacıların kullandığı önemli bir parametreyi formüle etmiş bir isim olarak da dikkat çekiyor. Prof. Dr. Kakaç’ın formüle ettiği bu parametreye ‘Kakaç Sayısı’ deniliyor.