İstanbul'un çeşitli ilçelerinde girdikleri evlerdeki değerli eşyaları ve lüks otomobilleri çaldıkları iddiasıyla göz altına alınan 3 kişi, sevk edildikleri adliyede serbest bırakıldı.

Sarıyer'de 6 Şubat 2015 tarihinde polis merkezine giden Nadir Ö., evinden değerli eşyalarının ve kapısının önüne park ettiği Audi Q7 marka cipinin çalındığını bildirdi. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği bünyesinde başlatılan soruşturma kapsamında polisler araştırmalarına devam ederken 3 Mart gecesi benzer bir hırsızlık olayı daha yaşandı.

Silivri'de Halil K.'nın evine giren hırsızlar, çaldıkları malzemelerle kapının önünde park halindeki Porsche marka cipi de alarak kayıplara karıştı. Sabah kalkar kalkmaz durumun farkına varan Halil K. da polise şikayette bulundu.

Hırsızlık Büro Amirliği'nde görevli polisler, bölgedeki kamera kayıtları ve elde edilen deliller sonunda iki olayı da aynı kişilerin yaptıklarını belirledi. İddiaya göre, lüks otomobilleri hedef alan şüpheliler, bu otomobillerin sahiplerinin evlerine giriyor, değerli eşyalarla birlikte bu otomobillerin anahtarlarını da alarak evi terk ediyorlardı. Daha sonra da değerli eşyaları, aynı kişiye ait lüks otomobile yükleyerek olay yerinden kaçıyorlardı.

Şüphelilerin kimliklerinin de tespit edilmesinin ardından Esenyurt'ta bir ikametgaha baskın düzenlendi. Şüpheli 3 kişi gözaltına alınırken Silivri'den çalınan Porsce marka cip de sokakta park halinde bulundu. Çevredeki aramalarda diğer cipe ait hiçbir ize rastlanamadı.

Gözaltına alınan Hasan A., Hüseyin K. ve Burhan İ. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüphelilerin, ilk sorgularında çalınan diğer cipin Küçükçekmece’de bir otoparkta olduğunu itiraf edince polis ikinci bir baskınla Audi marka aracı da buldu. Hırsızların genelde lüks araçları, ederinin 20'de biri fiyatına oto parçalayan şebekelere sattıkları, ya da il dışına gönderdikleri şeklinde ifade verdikleri öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, haklarında adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.