Türkiye Basketbol Federasyonu başkanlığına aday olan Lütfi Arıboğan, "Kulüplerin önde olduğu, kulüplerle yöneteceğimiz bir model planlıyoruz." diye konuştu.

Yalova'da Belediye Başkanı Vefa Salman'a nezaket ziyaretinde bulunan Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Adayı Lütfi Arıboğan, burada gazetecilerin sorularını cevapladı. Türk basketbolunun marka değerini yükselteceklerini söyleyen Arıboğan, "Bunun için yapacağımız tek yöntem, kulüplerimiz ile birlikte, kulüplerin önde olduğu, kulüplerle bir yöneteceğimiz model planlıyoruz. Başkasını da bilmiyoruz açıkçası. Federasyonculuk demek kulüpler demektir. Hem karar mekanizmalarında, hem de gelirlerin paylaşımında kulüplerimiz önceliğimiz olacak. Hep birlikte basketbolu bulunduğu yerden çok daha yukarılara taşıyacağımızı düşünüyoruz."

Fenerbahçe Ülker'in Turkish Airlines Euroleague Final Four'daki şansını da değerlendiren Arıboğan, "Fenerbahçe Ülker'in çok büyük şansı var. Fenerbahçe Ülker'in bu seneki başarısıyla gurur duyuyoruz. Şu anda Türk basketbolunu en üst seviyede temsil ediyorlar. Final Four'u başardılar. Ben şampiyonlukta çok büyük şansımızın olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. Arıboğan yabancı kuralı için de şu yorumda bulundu: "Benim yönetmem çok kolay olacak. Çünkü anahtarı söyledim. Federasyonu kulüplerle yöneteceğiz. Hep birlikte oturup kulüplerimiz fikirlerini söyleyecekler. Türk Basketbolu için en değerli fikirleri uygulamaya koyacağız."