İkinci basamak üniversite sınavı olarak bilinen Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) müracaatlar bugün sona eriyor. Önümüzdeki Haziran ayında yapılacak olan LYS'lere katılmak isteyenlerin, başvuru işlemlerini bugün tamamlaması gerekiyor.

LYS için 8 Nisan 2015 tarihinde başlayan başvuru işlemleri, bugün sona erecek. ÖSYM, başvuru süresinin uzatılmayacağını bildirdi. LYS için ÖSYM bürolarının yanı sıra internet üzerinden de müracaat yapılabiliyor. ÖSYM büroları üzerinden başvuru işlemlerini yapacak olan adayların nüfus cüzdanı ile şahsen büroya gitmesi gerekiyor. LYS için sınav ücretlerinin de yatırılması gerekiyor. LYS için 22 Nisan'a kadar ödeme yapılabilecek. Başvuru işlemlerini yaptığı halde sınav ücretini yatırmayan adaylar, sınava alınmayacak.

ORUÇLU ADAYLAR MAĞDUR EDİLECEK

Öğrenciler, üniversite sınavlarının bir kısmının Ramazan ayına denk getirilmesine tepki gösteriyor. LYS-2 ve LYS-3'e girecek adayların oruçlu olacağını belirten öğrenciler, "Sınav takvimi haksız rekabete sebep olacak. Bazı öğrenciler oruçlu değilken bazıları da oruçluyken sınava girecek. Oruçlu adaylar mağdur edilecek. Haksızlık bu." dedi.

Ramazan ayı 18 Haziran'da başlayacak.

LYS SINAV TAKVİMİ

LYS-4 (Sosyal Bilimler) 13 Haziran 2015
LYS-1 (Matematik) 14 Haziran 2015
LYS-5 (Yabancı Dil) 14 Haziran 2015
LYS-2 (Fen Bilimleri) 20 Haziran 2015
LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya) 21 Haziran 2015