Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS 2015) 2. aşaması başladı. Saat 10.00'da başlayan matematik ve geometri sınavına giren öğrenciler içeride ter dökerken aileleri de okul bahçelerinde merakla bekledi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan, LYS sınav maratonunun 2. aşaması başladı. Öğrenciler bugün saat 10.00’da matematik (LYS-1), saat 14.30’da yabancı dil (LYS-5), sınavlarına girecek.

Sınava girecek öğrencilerden Onur Kafadar, heyecanlı olduğunu anlattı. Kafadar, “Sınav açıkçası herkesin yapabileceği bir şey olsa da herkes bundan korkar. Ama insan kendine inanmalı ki yapabilsin. Dün sözel sınavı yapıldı ve çok kolay olduğu nitelendirildi. Ama bugün matematik ve geometri sınavı var. İnşallah anlımızın akıyla sınavdan çıkarız.” dedi.

Mert Solcan isimli öğrenci ise, “Stres heyecan hat safhada şimdi sınava gireceğiz. İnşallah hayırlı olacak bakılım.” açıklamasını yaptı.

Öğrenciler içeride ter dökerken aileleri de dışarıda merakla bekliyor. Oğlu sınava giren Ahmet Solcan, "Bizde bekliyoruz bakılım hayırlısı olur inşallah. Oğlumdan başarı bekliyorum ama bu stres ile olamayacak gibi.” diye konuştu.

Dün başlayan LYS 4'ün ardından bugün LYS-1 matematik ve LYS-5 yabancı diller sınavı yapılacak. 20 Haziran Cumartesi LYS-2 fen bilimleri, 21 Haziran Pazar LYS 3 edebiyat -coğrafya-1 sınavları ile sona erecek. 81 il merkezi ve Lefkoşa'da yapılacak LYS sınavlarına toplam 953 bin başvurunun yapıldığı açıklandı.