Ankara Valiliği, Cumartesi günü başlayacak Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) nedeniyle bir dizi tedbir aldı. Buna göre, sınav mahallerinin çevresine araç park edilemeyecek, nüfus müdürlükleri de pazar günü açık olacak.

Konuyla ilgili Ankara Valiliği’nden yapılan açıklama şöyle: “Ülkemizin geleceği olan gençlerimizin çalışmalarının değerlendirileceği Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS), 13-14 Haziran/20-21 Haziran 2015 tarihlerinde yapılacaktır. Lisans Yerleştirme Sınavlarında (LYS) sakin ve güvenli ortamların oluşturulmasıyla gençlerimizin hedefledikleri sonuçları almalarına esas olmak üzere aşağıda yer alan tedbirler alınmaktadır:
- Sınavların yapılacağı mahallerin bahçelerine ve çevrelerine sınav günleri hiçbir vasıta park ettirilmeyecektir.
- Belediye Başkanlıklarınca sınav merkezlerine gitmek için kullanılan güzergahlarda toplu taşıma seferleri herhangi bir aksaklığa meydan vermeden sürdürülecektir.
- Sınav yerlerinin hazırlanması İl Milli Eğitim Müdürlüğü, sağlık tedbirlerinin alınması ise İl Sağlık Müdürlüğü tarafından planlanacaktır.
- Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) katılacak olan öğrencilerden kimlik cüzdanını kaybeden veya unutan öğrencilerin mağdur olmamaları için 13-14 Haziran / 20-21 Haziran 2015 tarihlerinde Altındağ, Beypazarı, Çankaya, Etimesgut, Keçiören, Mamak, Sincan, Polatlı ve Yenimahalle İlçe Nüfus Müdürlükleri hizmet vermek üzere açık tutulacaktır.
- 3-14 Haziran/20-21 Haziran 2015 tarihlerinde sınavların yapılacağı mahaller ve çevrelerinde gerekli emniyet tedbirleri Polis ve Jandarma tarafından planlanacaktır.