Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) Türkiye 6.’sı olan Özel Nilüfer Fen ve Anadolu Lisesi ve FEM Dershanesi Nilüfer şubesi öğrencisi olan Fatma Merve Sarı, Bursa’nın gururu oldu.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) 2015-Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarını açıkladı. LYS sonuçlarının açıklanmasından sonra başarılı öğrencileri tercih heyecanı sardı. Sınava Bursa’dan katılan Özel Nilüfer Fen ve Anadolu Lisesi ve FEM Dershanesi Nilüfer şubesi öğrencisi Fatma Merve Sarı, LYS’de sözel alanında 537 yerleştirme puanı ile Türkiye 6.’sı oldu. Sevincini ailesiyle paylaşan Fatma Merve Sarı, okulu Özel Nilüfer Fen ve Anadolu Lisesi ile dershanesi FEM Nilüfer şubesinden de övgüyle bahsetti.

'ANKARA HUKUK'TA OKUMAK İSTİYORUM'

LYS’de sözel alanında derece aldığını belirten Fatma Merve Sarı, şunları söyledi: “LYS’de 537 yerleştirme puanı aldım. Sözel alanında yerleştirme puanı olarak 6.’lığım var. Hedefim Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi okumak.”

Sınava yoğun bir tempoda hazırlandığını anlatan şampiyon öğrenci Sarı, “Özellikle YGS’den önce saat 22.00’a kadar çalışma programları düzenledik ve bu programlara katıldım. Okuma programlarımız oldu, kitap okumakta çok önemli, özelikle Türkçe’de etkisini gösteriyor. YGS’den sonrada LYS’de farklı alanlara yöneldim. Daha çok sözelde çalışma yaptım. YGS’ye kadar sayısal ağırlıklı, YGS’den sonra da daha çok sözel ağırlıklı çalıştım.” dedi.

Ailesinin de başarısında katkısı olduğunu belirten Sarı, “Başarı istiyordum ama emin olamıyordum bu sonuç için, daha önceki yıllarla karşılaştırma yaptım ama daha düşük bir başarı gösteriyordum. Ama bu yıl demek ki sınav zor olduğu için bu başarı geldi.” şeklinde konuştu.

Sonuçları ilk önce annesi ile paylaştığını anlatan Fatma Merve Sarı, “Okulum ve ailem ellerinden gelen her şeyi yatılar. Ailemde benim moralim bozulduğunda beni desteklediler. Zor durumda kaldığında bana destek oldular. Ailemin yanı sıra okulum Özel Nilüfer Fen ve Anadolu Lisesi’ne ve dershanem FEM Nilüfer şubesinin başarımda katkısı çok oldu. Onlara da teşekkür ediyorum. Allah onlardan da razı olsun. Özellikle Felsefeci Vildan Hocam bana mantık çalıştırdı ona da çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuşmasını tamamladı.

'KIZIMIN KARARLARINA SAYGILIYIM'

Baba İbrahim Sarı ise kızının başarısından dolayı çok mutlu ve gururlu olduğunu belirterek şunları söyledi: “Kızım derece yaptığı için kendisi ile gurur duyuyorum. Bu başarısında öncelikle okulumuzun büyük desteği oldu. Öğretmenlerimizin büyük desteği ve özverileri oldu. Kızım da zaten Allah vergisi bir yeteneği var, onu öğretmenlerimiz güzel işleyerek bu günlere gelmemize vesile oldular, hepsinden Allah razı olsun. Kızım evde öğretmenleri ile hazırladığı programına uydu. Öğretmenleri ile birlikte yaptığı çalışmanın karşılığını aldı.”

Anne Kadriye Sarı ise hayallerinin gerçek olduğunu belirterek, “Çalıştı, kazandı Allah hayırlı uğurlu etsin. Hep iyi bir yerde okusun istiyordum öğretmenlerimize teşekkür ediyorum, Allah razı olsun hepsinden.” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE 22.’Sİ DE MUTLU

Ayrıca TS1 puan türünde Türkiye 22.’si olan Bursa Özel Nilüfer Fen ve Anadolu Lisesi ile FEM Ertuğrul Gazi şubesi öğrencisi Berk Kaan Aktaş ise tıp okumak istediğini belirterek, “Ben normalde sayısalcı olduğum halde derecem TS’den. Çünkü ben sayısal dersleri YGS’ye kadar hallettim. Daha sonrada derece yapmak için edebiyat ve sosyal alanlarda MS’nin yanında ekstradan çalışma yaptım ve bu başarı geldi. Bunu yapmama beni yönlendiren okulum ve öğretmenlerim oldu. Kitap desteği olsun, döküman desteği olsun ve bana özel yardımcı oldular. Özellikle okulumun çok katkısı oldu. Beni çalıştıran hocalarıma teşekkür ediyorum, Allah onlardan razı olsun." dedi.

Berk’in babası Hasan Aktaş ise oğlunun başarısından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Oğlum inşallah tıp fakültesine gidecek, hangi üniversite olduğuna şuanda henüz karar vermedik. Öğretmenleri ile bir değerlendirme yapacağız ondan sonra karar vereceğiz. Oğlumun başarısında okulu ve öğretmenlerinin katkısı çok fazla. Öğretmenlerinin yönlendirmesi ile bu aşamaya geldi. Bizde elimizden geldiğince destek olduk ama esas başrol okulumuz ve öğretmenlerimizin oldu. Oğlumun ayrıca bu yıl ayrıca TÜBİTAK’ta kimya olimpiyatlarında Türkiye üçüncülüğü vardı.” şeklinde konuştu.