LYS Türkiye birincisi Türkçe-Sosyal (TS1) alanında Erzurum Özel Aziziye Koleji Anadolu Lisesi öğrencisi Ahmet Nihat Emeksiz oldu. Emeksiz, Türkiye birincisi olmasıyla ilgili, "Bu sonucu bekliyordum." dedi.

LYS (TS1) alanında 500 tam puan alan Emeksiz, yaptığı açıklamada arkadaş grubuyla LYS'ye çalışırken Türkiye birincisinin kendi içlerinden çıkacağına inandıklarını ve dua ettiklerini belirtti. Emeksiz, şunları kaydetti: "Aramızdan 500 tam puan alan olacağını biliyorduk ama bu beklentide kimin olacağını bilmiyorduk. Okulumuzun ve bireysel başarımızı için arkadaşlarımızla çalışmaya devam ediyorduk. Bu puanı alan da ben oldum. Bunda ailemizin, öğretmenlerimizin okulumuz Aziziye Koleji’nin, FEM Dershanesi'ndeki hocalarımın çok büyük emek ve katkısı var. Bu başarıyı bir kişiye mal etmek olmaz çünkü bu herkesin başarısı. Heyecanlıyım. Son 2 yıldır FEM'e gidiyordum. İlköğretim sürecinde de ANAFEN'e gitmiştim."

BABA EMEKSİZ: EKİP ÇALIŞMASI BU SONUCU GETİRDİ

Ahmet Nihat Emeksiz’in babası Ahmet Emeksiz ise oğlunun çalışma grubu içerisinde 500 tam puan beklediklerini, ancak oğlundan bu dereceyi beklemediğini ifade etti.
Oğlunun arkadaşlarıyla kolektif çalıştıklarını ve aralarında güzel bir uyum olduğunu hatırlatan baba Emeksiz, "Birbirlerine yardımcı oluyorlardı. İşin gerçeği diğer arkadaşlarının da bu başarıyı yakalayacağını biliyordum. Çok sürpriz olmamakla beraber o arkadaşlarının da desteği ile bu başarının geldiği kanaatindeyim. Tabi bu başarı, sacayağı gibi; dershane, okul ve aile işbirliğiyle oluşuyor. Doktorun reçete vermesi gibi okul ve öğretmenlerin verdiği direktifler doğrultusunda çalıştık." diye konuştu.

Öte yandan Aziziye Koleji idarecileri, 2015 LYS'de yüksek puan alan öğrencileri plaketle ödüllendirdi.