Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) Dil 1 ve Dil 2 puan türünde Türkiye birincisi olan İzmir Yamanlar Koleji öğrencisi Emre Kızıltuğ, başarısının sırrının düzenli ve planlı çalışmak olduğunu söyledi. Başarısında okulu ve dershanesinin yanı sıra ailesinin desteğinin büyük katkısının olduğunu dile getiren Kızıltuğ, kendisi için yapılan duaların ise ayrı bir öneminin olduğunu kaydetti. Kızıltuğ, Türkiye'de Hacettepe İngilizce Tıp'ı düşündüğünü, bunun yanı sıra yurtdışını da tercih edebileceğini ama şu an itibariyle daha henüz kesin bir karar vermediğini anlattı.

Türkiye birincisi olmasında ailesinin yanı sıra okulu ve dershanesinin katkısının çok fazla olduğunu belirten Emre Kızıltuğ, "Okulda ve dershanede öğretmenlerimizle düzenli etütler yaptık. Sınıfımızda ekip ruhu vardı. Birbirimizi destekledik. Düzenli ve planlı çalışmamın başarımda etkisi yüksektir. Edilen duaların yeri ise çok ayrı. Biz çalıştık, öğretmenlerimiz, ailemiz, büyüklerimiz ve arkadaşlarımız dua etti. Benim için gerçekten çok insan dua etti. Allah da yaptığımız duaların karşılığını verdi ve Türkiye birinci oldum. Sınavım güzel geçmişti ve böyle bir başarıyı bekliyordum. Tercih konusunda şu an itibariyle daha henüz bir karar vermedim. Ama Türkiye'de Hacettepe İngilizce Tıp aklımdan geçiyor ancak yurt dışını da düşünmüyor değilim, yurtdışı hayalim de var. İnşallah benim için hayırlısı neyse o olur." dedi.

Emre'nin annesi Safiye Kızıltuğ da Allah'ın izniyle oğlunun bu başarıyı elde ettiğini söyledi. Emre'nin ana sınıfından beni düzenli ve planlı çalıştığını dile getiren anne Kızıltuğ, "Konu tekrarına çok önem veriyordu. Onların çok etkisi oldu. Biz her zaman maddi ve manevi olarak arkasında olduk. Okulu ve dershanesinin katkısı ise çok fazla oldu. Öğretmenlerinin fedakarlığı sayesinde bu başarı geldi. Öğretmenleri hep onunla birlikte olup ona yol gösterdi ve onların desteğiyle güzel yerlere geldi ve başarılı oldu. Oğlumun böyle bir başarı elde etmesini bekliyorduk ve düşündüğümüz gibi oldu. Bu başarının en büyük sırrı manevi destek ve duadır. Dualarımız hep onunla oldu. Derece elde etmesi bize büyük mutluluk yaşattı. İnşallah bundan sonra da Allah yolundan ve doğru yoldan ayrılmayan vatanı, milletine hayırlı bir insan olur. Bizim de dualarımız hep bu yönde olacak."diye konuştu.