Ankara’da bugün müfettişlerin baskın gerçekleştirdiği okullar arasında 2014 LYS Türkiye birincisi olan Ömer Faruk Parmak’ı mezun eden Samanyolu Özel Fen Lisesi de vardı. Denetim devam ettiği sırada okula gelen başarılı öğrenci, okuluna şu sözlerle destek verdi: “Şu an Bilkent Hukuk'ta okuyorum. Hukuk olmayan bir ülkede hukuk okumak da biraz ironik oluyor ama inşallah bugünler de geçecek. Biz 'karar kararabildiğin kadar' diyoruz. Yani gecenin en karanlık anı sabahın en yakın anıdır diyoruz. Bu yüzden hiçbir şeyden korkumuz yok.”

Ankara’da bugün 10 özel eğitim kurumuna polis eşliğinde farklı kurumlardan denetim yapmak üere müfettişler geldi. Müfettişlerin geldiği okullardan biri olan Samanyolu Özel Fen Lisesi’ne destek olmak için müfettişler içeride bulunduğu sırada çok sayıda öğrenci ve veli de okula geldi.

"BİZ HER ZAMAN OKULUMUZUN ARKASINDAYIZ"

Okula destek olmaya gelenler arasında, 2014 LYS Türkiye birincisi Ömer Faruk Parmak da vardı. Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Parmak, okulda aldığı eğitimi şöyle anlattı: “Bu okulda herkes neyin ne olduğunu biliyor. Başarılı öğrenciler gayet disiplinli bir şekilde sınavlarına hazırlanıyor. Gerek olimpiyatlar olsun gerek LGS, LYS olsun alınan sonuçlardan bu öğrencilerin ne kadar ciddi bir çalışma sisteminden geçirildiği ortadadır. Sadece çalışma olarak değil aynı zamanda ahlak olarak da bu öğrencilerin nasıl insanlar olduğunu tüm halkımız da biliyor. Ama işte birileri sizin üstünüze doğru geldiği vakit, sizi bitirmeye niyetlendiği vakit, hukuk, Anayasa hiçbir şey takmıyorlar maalesef. Biz buradayız, her zaman okulumuzun arkasındayız.”

"ALLAH FIRSAT VERMEYECEK"

Kendisinin şu an Bilkent'te Hukuk okuduğunu belirten başarılı öğrenci, “Hukuk öğrencisiyim. Hukuk olmayan bir ülkede hukuk okumak da biraz ironik oluyor ama inşallah bugünler de geçecek. Biz 'karar kararabildiğin kadar' diyoruz. Yani gecenin en karanlık anı sabahın en yakın anıdır diyoruz. Bu yüzden hiçbir şeyden korkumuz yok. Bu okul zaten milletin destekleri ile kurulmuş bir okul. Bu okulda okuyan herkes Anadolu çocuğudur. Geldikleri yerde de Türkiye’yi, vatanını, milletini, dinini çok iyi temsil eden insanlardır. Başta da dediğim gibi ne olduğu bellidir. Bunu yapmak isteyenlere Allah fırsat vermeyecektir.” diye ekledi.

"BURADAN TERÖRİST ÇIKMAZ"

Okula destek olmak için gelen velilerden biri, okulda çocuğunun aldığı eğitimi şu sözlerle anlattı: “Eğitim bir numara. Zaten sonuçlardan da görüyoruz. Buradan terörist çıkmaz. Ancak iyi eğitilmiş bir çocuk çıkar. Zorlasalar da çıkmaz.”

"BURADA EŞKİYA YETİŞMİYOR"

Baskınları doğru bulmadığını anlatan bir başka veli ise “Amaç tamamıyla insanların kafasını bulandırmak. Çünkü biz bu okulları, bu okullar yeni okullar değil, kaç senelik okullar, biz bu okulların eğitimini biliyoruz. Çocukların eline kalem veriyoruz, silah değil. Biz burada eşkiya yetiştirmiyoruz. Biz buradan ahlaklı gençler yetiştiriyoruz. Kimin ne olduğu hiç önemli değil. Hiç tedirgin etmiyor yaşananlar. Hesap verecek bir şeyimiz yok. Yanlış bir şey yapılmamış burada. Neyin hesabını soruyorlar. Yanlış yapılan hiçbir şey yok burada. Bu tamamıyla bir algı. İnsanların kafasını karıştırmak. O yüzden içimiz rahat. İnşallah sadece insanların kafasını bulandırmak istiyorlar. Bütün Türk halkı da biliyor aslında bu okulların nasıl iyi okullar olduğunu. Ama şahsi meseleleri bu kurumlara bu insanlara mal etmemeleri lazım.” dedi.

"EĞİTİM DÖRT DÖRTLÜĞÜN BİLE ÜZERİNDE"

İki oğlunun da bu okuldan mezun olduğunu anlatan bir başka veli ise okulda verilen eğitimden çok memnun olduğunu şu sözlerle ifade etti: “Ahlaki yönüyle, terbiye edep yönüyle yani dört dörtlüğün üzerinde bir eğitim var. Yetiştirmeleri çok güzel. Şu ana kadar zerre kadar kötü birşey aklımıza gelmedi, gelmeyecek de. Şu an iki torunumu da kaydettirmeye geldim. Küçüklüğünden itibaren bu okullara teslim ettik. Gerekirse burada yatar, burada kalırım. Desteklerimiz her zaman Allah rızası için. Buranın iyi bir okul olduğunu biliyoruz. Eğitiminden arkadaş ortamından memnunuz.”

Okula destek olmak için gelenler arasında halen okulda okuyan öğrenciler de vardı. Bir kız öğrenci düşüncelerini, “Biz okulumuzdan çok memnunuz. Yıllardır bu okulda okuyorum ben. Hem öğretmenlerimden hem de okulumdan çok memnunum. Hepsini çok seviyorum.” diye anlattı.

Yanındaki arkadaşı da okul hakkındaki düşüncelerini “Hiçbirisinin bize saygısızlığını görmedik. Okulumuzdan çok memnunuz. Ölene kadar da arkasındayız okulumuzun.” sözleriyle ifade etti.

Okulun bahçesinde toplanan veliler ve öğrenciler ara sıra alkışlarla okula destek verdi. Kalabalık, Türk bayrağının yanı sıra üzerlerinde 'Millet şehit derdinde, AKP okul baskınında', 'Sen bir kere kapatırsan biz bin kere açarız', 'Okul basmak da size nasip oldu', 'Okuluma dokunma', 'Okul basacağınıza terörle uğraşın', 'Çalmadık çırpmadık eğittik öğrettik', 'Kalemle kitapla savaş, teröristle kucaklaş', 'Darbeci AKP okulumdan çık', 'Sana okul kapattırmayacağız', 'Kimi okul yapar, kimi okul yıkar, kim okul basar', 'Bugün terörist ilan ettiğiniz okulda dün sizin çocuklarınız da öğrenciydi', 'Birinci çıkarmanın cezası kaç yıl?', 'Doğuda PKK, Batıda AKP okul basıyor' yazılı dövizler taşıdı.