Eğitim Müfettişleri Derneği eski Başkanı ve Maarif Müfettişi Doğan Ceylan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), Halk Eğitim Merkezleri'nde kullandığı Modüler Sistemde Büro Yönetimi ve Sekreterlik Kursu'nun, 'Beden Dili' modülüne ilişkin bireysel öğrenme materyalinde yer alan bilgi ve fotoğrafta insan, maymun gibi gösterilmektedir. Bu resim paylaşımı inanç ve değerlerimize aykırıdır.” diye konuştu.


"BİLGİ VE FOTOĞRAFTA İNSAN MAYMUN GİBİ RESMEDİLMİŞ"

Maarif Müfettiş Doğan Ceylan, Türkiye’de evrim öğretisi uzun yıllar ders kitaplarında yer aldığını hatırlatarak, şu bilgileri verdi: “MEB, insanın maymundan türediğine ilişkin bilgileri ve görselleri ders kitaplarından çıkarmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaygın eğitimde kullandığı Modüler Sistemde Büro Yönetimi Ve Sekreterlik Kursu'nun, 'Beden Dili' modülüne ilişkin bireysel öğrenme materyalinde (modül bilgi sayfaları) yer verilen bilgi ve fotoğraf insanı maymun gibi göstermektedir” dedi.

"MATERYALDE BEDEN DİLİ İNSANLARIN İLK ANLAŞMA ARACIYMIŞ"

Ceylan, ders materyalinde yer alan bilgiyi de paylaşarak, “İlk çağlarda insanlar, konuşarak anlaşmayı öğrenmeden önce iletişimlerini el, kol, vücut hareketleri ve çıkardıkları tuhaf seslerle sağlıyorlardı. İnsanlık tarihinin başlangıcındaki uzun süreler, insanların bedensel hareketlerinden oluşan sözsüz mesajlarla yaşandı. Bireysel yaşama dayalı ilk çağ insanları, başka insanlara ihtiyaç duydukça bedenleri ile gerçekleştirdikleri anlaşma yeteneklerini geliştirmek zorunda kaldılar. Beden dili, insanların ilk anlaşma aracı ve ilk dili durumundaydı.” ifadesini yer alıyor.

"BAKANLIK İLK İNSANI MAYMUN GİBİ RESMETMİŞ"

Ceylan, bu bilginin hemen altında ise gösterilen fotoğrafın insan değil maymuna benzediğini ve evrim teorisinin yeniden ders kitaplarına girdiğini kaydetti. Müfettiş Doğan Ceylan, "Bakanlığın ilk insanının tasvirini insandan çok maymuna benzeyen bir resimle anlatması, evrim teorisini destekleyici niteliktedir. İnanç ve değerlerimize de aykırıdır. Bu materyal 2011 yılında hazırlanmış olup, bakanlığın bu tür materyalleri daha titiz incelemesi gerektiği ortadadır.” diye konuştu.