Afyonkarahisar’da bölgesel ve ulusal yayın yapan Kanal 3 Televizyonu çalışanları, cep telefonu mesajıyla işten çıkartıldı.

TV çalışanları, uzun zamandır maaş alamadıkları için ciddi ekonomik sıkıntı çektiklerini belirterek, geçen hafta protesto gösterisinde bulunmuştu. Yaklaşık 20 kişilik TV çalışanının yaşanan durumu dile getirdiği eylemde, kanal ortaklarından mali müşavir Muammer Türker, olay yerine gelerek sorunun çözüleceği sözünü vermişti. Bunun üzerine tekrar iş başı yapan kanal çalışanları, birkaç gün sonra cep telefonlarına gelen mesajla işten çıkartıldı. “Kurumumuzla olan ilişiğiniz sona erdirilmiştir. Yasal prosedürün tamamlanması için muhasebe bölümüne çağrılacaksınız.” ifadeleri yazılan mesajla şoke olan TV çalışanları, yargıya başvurmaya hazırlanıyor. Bu durum karşısında neye uğradıklarını şaşıran kanal çalışanlarından editör Oktay Yüksel, haber kameramanı Yunus Üstündağ, programlar kameramanı Burak Akdağ, ana haber spikeri Esra Şahin, işsiz kalmanın üzüntüsünü yaşıyor. Kanalda işten çıkarılan personelin yanı sıra yapımcısı Pınar Akarsuya'nın da programını yapmaması istendi.

Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti (AGC), işsiz kalan gazetecilere birer maaş 'emanet ödeme' yapılması yönünde karar aldı. AGC Başkanı Mehmet Emin Güzbey, “İşlerini en iyi şekilde yaptıklarına inandığımız bu arkadaşlarımızın yanındayız. Bize düşen ne olursa elimizden geleni yapacağız.” dedi.