Mersin'in merkez Akdeniz İlçesine bağlı Huzurkent Beldesi'nde 5 Nisan 2007'de meydana gelen kazada, 13 yaşındaki kızı Devrim Polat'ı kaybeden Şeyho Polat dava açtı. Mahkeme, ü bin TL'ik açılan maddi ve manevi tazminat davasında Devrim'in ölümüne neden olan sürücü Serdar Köse'nin 50 bin TL tazminat ödemesine karar verirken, 30 bin TL'lik kısmını da reddetti.

MAAŞINA HACİZ KONULDUDU

Şeyho Polat, sürücünün herhangi bir geliri ve mal varlığı olmadığı için hak ettiği 50 bin TL'yi tahsil edemezken, Köse'nin avukatı Turgut Kılbacak, ü bin TL'den ret edilen 30 bin TL üzerinden kanuni vekalet ücreti olan 6 bin TL için Polat Ailesi'ne icra takibini başlattı. Bunun sonucunda ise 2013'ün eylül ayında lojistik firmasında çalışan Şeyho Polat'ın 900 TL olan maaşının 225 TL'sine haciz konuldu.

ADLİYE ÇIKIŞINDA BOĞAZINI KESTİ

Maaşına haciz konan Şeyho Polat, iddiaya göre saat 15.00 sıralarında Tozkoparan Zahit Mahallesi'ndeki adliyesinden bir müvekkili ile çıkan Avukat Turgut Kılbacak'ı boğazına dayadığı bıçakla yaraladı. Boğazında 20 santimetre uzunluğunda kesik oluşan Kılbacak kanlar içerisinde yere yığılırken, kaçmaya çalışan Şeyho Polat çevredeki vatandaşlar tarafından yakalandı. Sesler üzerine dışarı çıkan adliyede görevli polisler Polat'ı gözaltına alırken, otomobil ile Tarsus Devlet Hastanesi'ne götürülen Turgut Kılbacak tedavi altına alınarak boğazındaki kesik dikildi.

ÇOK ŞÜKÜR DAMARA DENK GELMEMİŞ

Kılbacak'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, olayın duyulması üzerine Mersin Barosu Başkanı Avukat Alpay Antmen, Tarsus Temsilcisi Avukat Aliye Özcan ve avukatlar hastaneye giderek Kılbacak'a geçmiş olsun dileklerini ilettiler. 'Avukat arkadaşımızın verilmiş sadakası varmış' diyen Antmen, saldırıyı kınadığını belirterek şunları söyledi:

"Yapılan saldırıda, bir-iki milim daha derin olsa arkadaşımızı orada kaybedebilirdik. Boyunda 20 santim kadar kesik var ama çok şükür ki damara denk gelmemiş bu nedenle hayati tehlikesi yok. Bu konuyla ilgili soruşturma başlatılacak ama ben bir tek bir şey söylemek istiyorum, 'Herkesin bir gün avukata ihtiyacı olabilir' Avukatlar taraf değildir. Avukatlar temsil ettikleri insanları sadece savunurlar. Onlarla özdeşleşmezler. Kınamak ve bu olayın takipçisi olacağımızı söylemekten başka bir şey söylemeyeceğim. Çok üzgünüz."