Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin Ege Bölgesi’ndeki içerik ve etki alanı açısından en zengin programla hibe desteği alan, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ)’nin, “Maddeyle Değil, Sanatla Yaşa” projesinin ortakları, Balçova Belediyesi ve Etkin İnsan Kişisel Gelişim Enstitüsü olacak. Gençler, iki ay boyunca festival coşkusunda sanatla iç içe zaman geçirecek.

Projenin tanıtım toplantısında Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aşkar, Genel Sekreter Levent Gökçeer, Balçova Belediyesi Kültür Müdürü Tuğrul Keskin ve Maddeyle Değil Sanatla Yaşa Proje Koordinatörü Pınar Doğan Yümlü katıldı. Başkan Çalkaya, gençlerin etrafındaki çeperin doğru örülmesi gerektiğini belirterek, “Doğada bir kural var, boşluğu bırakıyorsanız birileri gelip dolduruyor. Göreve geldiğimde, bu bölgede 60 balici çocuk vardı. Spor ve sanatla bu sayıyı sıfırlama noktasına geldik. Gençlerin madde bağımlılığından kurtulması için her yolu denememiz gerekiyor. Bu bölge, ciddi bir öğrenci potansiyeli taşıyor. 15 bin civarında öğrenci sayısı var. Çok daha dikkatli davranmamız gerekiyor. Geleceği düşünmek bize düşüyor.” dedi. Rektör Esen de gençlerin önündeki en önemli tehlikenin madde bağımlılığı olduğunu söyledi. Üniversitelere ve yerel yönetimlere büyük görevler düştüğüne dikkat çeken Esen, Balçova Belediyesi ile önemli bir birlikteliğe imza attıklarını, öğrencilerin madde bağımlılığına karşı festival havasında bilinçleneceğini aktardı.

GOMALAN BRASS GRUBU KONSER VERECEK

Proje hakkında bilgi veren Koordinatör Yümlü ise uygulama yerinin İEÜ olarak belirlendiğini, hedeflerinin bütün üniversite öğrencilerine ulaşmak olduğunu bildirdi. Yümlü, projenin İzmir’de ilk ve tek olma özelliğini taşıdığını ifade ederek, “Dünyaca ünlü Gomalan Brass grubu, Türkiye’nin ilk korno dörtlüsü olan Anatolia Horn Quartet grubu, Grup Turuncu ve İzmir’in seçkin topluluklarından Smyrna Latin Band grubu, İzmir’deki tüm üniversite öğrencilerine açık olarak İEÜ’de ücretsiz konserler gerçekleştirecek. Ayrıca fotoğrafçılık, maske yapımı ve afiş tasarımı gibi sanat atölyelerinde gençlerimizi eğiteceğiz. Sergiler ve seminerlerin yer alacağı bir gençlik festivali düzenleyerek, sanatın ve müziğin gücüyle gençlerin madde bağımlılığı konusunda farkındalıklarını arttırmayı amaçlıyoruz." diye konuştu. Uzman kişilerin seminerler vereceğini de aktaran Pınar Doğan Yümlü, Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin Gençlik Mali Destek Programı 2014’ten faydalanarak hazırlanan projede, üniversite öğrencilerine madde bağımlılığının kötü yönlerinin aktarılacağını kaydetti.