Ankara’da yapılacak proje ile madde bağımlılığı olan 18-65 yaş arası bireyler sporla bağımlılıktan kurtarılması hedefleniyor. Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Ankara Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi birlikteliği ile hazırlanan proje ile madde bağımlısı olan 18-65 yaş arası bireylere spor yaptırılarak madde bağımlılığından uzaklaştırılması için çalışma başlattı.

Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Ankara Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi ortaklığında imzalanan protokol ile Mart 2015- Şubat 2016 tarihleri arasında 30 madde bağımlısı birey ile haftada 3 gün Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tesislerinde spor çalışması yapılacak.

Proje ile ilgili bilgi veren Ankara Gençlik Spor İl Müdürü Dr. Burhan Başoğlu, madde bağımlılığının son yıllarda büyük bir halk sağlığı sorunu haline geldiğini ifade ederek, ‘’Bu kapsamda proje ortaklarımız Ankara Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi ile madde bağımlısı bireylerimizi spor ile bu bağımlılıktan uzaklaştırmak için çalışmalar başlatmış bulunmaktayız. Bilindiği gibi düzenli bir egzersiz programı sadece kalp-solunum, dayanıklılık ve esneklik özellikleri değil, bunların ötesinde bireyin günlük aktivitelerinin, fiziksel uygunluk ve sağlığının gelişmesinde de vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Egzersiz tedavisinin maliyetinin düşüklüğünün yanı sıra etkili bir uygulama olduğunu da düşündüğümüzde madde bağımlısı bireyler için bu hastalıktan uzaklaştırmak için iyi bir yöntem olduğunu düşünmekteyim. İmzalanan bu protokolle birlikte yapılacak çalışmalarda ekip arkadaşlarımıza kolaylıklar ve başarılar diliyorum." dedi.