Muş'ta kısa süre önce kurulan ve madde bağımlısı gençlere ulaşmayı amaçlayan Muş Gençlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, 9 kişinin yaşam mücadelesi verdiği dar gelirli aileyi ziyaret etti. Derneği üyeleri ailenin madde bağımlısı 21 yaşındaki engelli oğulları için yetkililerin yardım etmesi için çağrıda bulundu.

Muş Gençlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, merkez Kale Mahallesinde yaşam mücadelesi veren 9 nüfuslu Demir ailesini ziyaret etti. Üç kişinin engeli olduğu ve ailenin en büyük oğlunun madde bağımlısı olması nedeniyle ziyarette bulunduklarını belirten Muş Gençlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Alparslan Bingöl, yetkililerin derhal yardım eli uzatması gerektiğini söyledi. Ailenin harabe ve yıkılma tehlikesi olan bir evde yaşam mücadelesi verdiğini ve en büyük oğullarının hem engelli hem de madde bağımlısı olduğunu ifade eden Bingöl, ailenin perişan durumda olduğunu söyledi.

Ailenin yakacak ne odunu nede kömürünün olduğunu kaydeden Bingöl, şunları söyledi: “Yaklaşık 15 gün önce tamamen gönüllü gençlerin bir araya gelmesi ile kurduğumuz Muş Gençlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği sayesinde Zafer, Kale, Yeşilyurt ve Saray Mahallelerinde gençlere yönelik toplantılar düzenleyip yaklaşık bin gence ulaştık. Bu gönüllü gençlerle biz madde bağımlısı olan kardeşlerimize yardımcı olmayı amaçladık. Bu vesileyle merkeze bağlı Kale Mahallesinde Yaşar Demir ailesini ziyaret ettik. Ailenin gerçekten hem maddi hem de manevi desteğe ihtiyacı var. 9 kişilik nüfus 2 odası olan ve yıkılma tehlikesi geçiren bir evde yaşıyor. Burada en önemlisi bu soğuk havada yakacak ne bir odun nede kömürleri var. Yetkililerin acilen bu aileye yardım eli uzatması lazım.”

Demir ailesinin en büyük oğlu E. Demir’in bazı kişi veya kişilerce madde bağımlısı haline getirildiğini ve ailenin bu durum karşısında çaresiz kaldığını kaydeden Bingöl, “Ailenin 21 yaşında ve en büyük oğlu olan E. Demir, bazı kişiler tarafından uyuşturucu madde verilmesi üzerine bağımlı olmuş durumda. Madde bağımlısı kardeşimiz uyuşturucu madde almadığı zaman evin camlarını ve diğer eşyalara zarar veriyor. Aile bu durum karşısında ne yapacağını bilmiyor. Bu durum karşısında yetkililerin derhal harekete geçmesi gerekiyor. Biz de bu konu hakkında sağlık kuruluşlarına ve Valiliğimize başvuruda bulunacağız” şeklinde konuştu.