Bursa’da uyuşturucu kullandığı iddiasıyla okul yönetiminin idari işlem yaptığı ve polis merkezine teslim ettiği lise 1. sınıf öğrencisi okulunu bastı. İki müdür yardımcısını bıçaklayan öğrenci, odanın camlarını kırdığı sırada yaralandı. Hastaneye kaldırılan zanlı öğrenci, "Ben yapmadım, yapmak zorunda bırakıldım." dedi.

İddiaya göre, Kırcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1. sınıf öğrencisi B.Y. (17) hakkında okul idaresi, uyuşturucu madde kullandığı gerekçesiyle işlem yaptı. Yine iddiaya göre, üzerinde sentetik uyuşturucu maddesi (bonzai) bulunan öğrenci, Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Gerekli işlemlerin ardından B.Y. serbest bırakıldı. Okuldan uzaklaştırılma kararına öfkelenen B.Y., bugün sabah saatlerinde geldiği okulda olaydan sorumlu tuttuğu Müdür Yardımcısı Adnan Ur’un odasını bastı. Ur’u baldırından bıçaklayan öfkeli öğrenci, gürültü üzerine odaya gelen Kırcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Yücel Akçay’ı da sırtından bıçakladı. Odadaki camları kıran lise öğrencisi kolundan ve bacağından yaralandı.

B.Y., saldırının ardından iki müdür yardımcısını bıçakladığı bıçağı okul binasının arka kısmında bulunan Şirin Sokak’taki çöp bidonuna attı. Yaralılardan Yücel Akçay, 112 Acil Servis ambulansı ile Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, diğer yaralı Adnan Ur da Muradiye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayın ardından polis ekiplerince yakalanan zanlı lise öğrencisi B.Y. ise önce Bursa Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi’ne, ardından Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

"BEN YAPMADIM YAPMAK ZORUNDA BIRAKILDIM"

Uyuşturucu madde kullandığı iddia edilen B.Y., ambulanstan inip hastane acil servisine girdiği sırada gazetecilere, "Ben yapmadım, yapmak zorunda bırakıldım." dedi. Yaralıların tedavileri sürerken konuyla ilgili cumhuriyet savcılığı da soruşturma başlattı. Zanlının çöp bidonuna attığı bıçak Bursa Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi ekiplerince muhafaza altına alındı.

DURUMA TEPKİ GÖSTEREN VELİLER ÇOCUKLARINI OKULDAN ALDILAR

Olayı haber aldıktan sonra okul önüne gelen veliler ise yaşananlara tepki gösterdi. Serdar Göksu isimli veli, "Bu şekilde bir okul olmaz, güvenlik yok, arama yok, tarama yok. ‘Meclis'e bile adam bıçak sokuyor’ diyor görevli. Meclis'te dokunulmazlık var. Meclis'le okul aynı mı? Polis konulsun, en azından güvenlik konulsun. Allah korusun, öğretmenler ölürse kim verecek hesabını? Benim kızım var, endişeliyim, kızımı alıp gideceğim. Böyle bir okula evladımı göndermeyeceğim. Kızımı alıp götüreceğim, okula da götürmeyeceğim. Bu şekilde bir okul olmaz." dedi.

Ardından Serdar Göksu, kızı Merve Göksu’yu zil çalmamasına rağmen okuldan alarak aracına binip evine gitti. Okul önüne gelen bazı veliler de yaşanılanları eleştirdi. İsmini vermeyen bir kadın, "Elbette böyle bir olayı istemiyoruz. Yazıktır, günahtır. Öğretmenler ölebilir. Çocuklarımıza zarar gelebilir. Endişeliyim. Çocuğum okula göndersem bir dert, göndermesen bir dert." diye konuştu.