Kadıköy'de psikolojik sorunları bulunan ve madde bağımlısı bir kişi, polis ve itfaiye ekiplerine zor anlar yaşattı. 8 katlı bir binanın altındaki marangoz atölyesinde yangın çıkaran şahıs, kendisini de yakmakla tehdit edince hareketli dakikalar yaşandı.

Olay sabah saat 08.30 sıralarında Fikirtepe Mahallesi, Dispanser Sokak'ta meydana geldi. İddialara göre daha öncede benzer eylemler yapan Nazım T., abisine ait marangoz atölyesini ateşe verdi. Atölyede duman çıktığını gören vatandaşlar, polise ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Kısa sürede gelen ekipler içerde bir kişinin olduğunu gördü. Dışarı çıkmak istemeyen Nazım T., abisinin olay yerine gelmesini istedi. T.'yi ikna çabaları dakikalarca sürdü. Bir süre sonra Nazım T., kapıyı açınca içerdeki yangına müdahale edildi. Elindeki cam parçasıyla polislere ve itfaiye ekiplerine direnen T., kendisini öldürmekle tehdit etti. Uyuşturucu madde kullandığı ve psikolojik sorunları bulunduğu öğrenilen Nazım T., daha önce tanıştığı sivil bir polisin olay yerine gelmesiyle eylemine son verdi. T., ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

Olay yerinde bulunan T.'nin yakınları, psikolojik sorunları bulunduğunu, daha önce de silahla ateş etmek de dahil benzer eylemler yaptığını söyledi.