Zonguldak’ta özel maden ocağındaki göçükte ölen 43 yaşındaki 2 çocuk babası Ergin Ceylan’ın cenazesi, ailesine teslim edildi. Maden şehidinin naaşı, Beycuma beldesine bağlı Kumtarla köyünde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Ölen madencinin, 6 ay sonra emekli olmayı planladığı ve madenciliği bırakmaya hazırlandığı öğrenildi.

Maden ocağında kömür yığınını altında kalarak vefat eden Ergin Ceylan'ın cenazesi, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgunda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Ergin Ceylan’ın emekli madenci olan babası Abdullah Ceylan (65) ve kardeşi Sinan Ceylan (34) ile diğer yakınları morg önünde gözyaşlarına boğuldu. Sinan Ceylan, ustabaşı olarak çalışan ağabeyinin göçükte kaldığı sırada sadece 2 işçinin kurtarma çalışması yaptığını iddia etti. Olayda ihmal olduğunu tahmin ettiklerini savunan Ceylan, ağabeyinin 6 ay sonra emekli olmasıyla madenciliği bırakmaya hazırlandığını kaydetti.

Ağabeyinin ocakta çalışması nedeniyle sürekli hayatından endişe ettiklerini dile getiren Sinan Ceylan, "Emekli olduktan sonra devam etmeyecekti. Biz de madende çalışmasına razı değildik. Biz akşamları ağabeyim geldiyse gönül rahatlığıyla yatıyorduk. Emekli olsun, o da rahatlasın, biz de rahatlayalım diye bakıyorduk. O da emekli olacağı için sevinçliydi. Ama nasip olmadı.” diye konuştu.

Oğlunu ocakta yitiren maden emeklisi baba Abdullah Ceylan da şunları söyledi: “Oğlumun bu işi yapmasını istemiyordum. Dün evin önünde ona, 'oğlum senin emekli olduğunu görecek miyim?' dedim. O da 'göreceksin baba, az kaldı' dedi. 'İnşallah oğlum' dedim. El sallayarak işe gitti. O kadar neşeliydi ki. Ama cenazesi geldi."

Ceylan'ın cenazesi Kumtarla köyünde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.