Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde maden kazasında hayatını kaybeden Nevzat Candan, sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Binlerce seveninin katıldığı cenazede anne Zehra Candan, "O Çok anlayışlıydı. O beni asla bırakmaz, onunla biz beraber yaşıyorduk." dedi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi (-) 550 kodunda meydana gelen tavan göçmesi sonucu göçük altında kalarak hayatını kaybeden maden işçisi Nevzat Candan (39) Cemaller köyünde son yolculuğuna uğurlandı. Cenazesi evinden alınan Nevzat Candan'ın cenazesi evinin önüne getirildi. Kızı Yeşim (18), eşi Ayşe (39) ve annesi Zehra (60) ise yakınlarının ve arkadaşlarının yardımı ile ayakta durmaya çalıştı. Candan'ın cenazesi helallik için evinden alınarak ana yola çıkarıldı.

Oğluna son kez bakmak isteyen anne Zehra Candan, oğlunun kendisini hiç bırakmak istemediğini ve her zaman kendisi ile birlikte yaşamak istediğini söyledi. Anne Candan, "O çok anlayışlıydı. O beni asla bırakmaz, onunla biz beraber yaşıyorduk." sözleri duygulandırdı. Oğlunun cenazesinin getirilmesi ile fenalaşan baba Hasan Candan'a ise sağlık görevlileri müdahale etti. Tansiyonu yükselen baba Candan, kendisini teskin etmek isteyen yakınlarının çabasına rağmen göz yaşlarını tutamadı.

EMEKLİLİĞİNİ DOLDURMUŞ

Köy imamı tarafından yapılan konuşmada, Nevzat Candan'ın emeklilik hakkının dolduğu ancak emekli olmayı göremediği belirtildi. Candan'ın, emekliliğini doldurduğu için iş yerinde arkadaşlarına tatlı dağıttığı da öğrenildi. Alınan helallik sırasında baba Hasan Candan göz yaşları içerisinde 'Helal olsun' diye bağırarak oğlunun tabutuna sarıldı.

Alınan helalliğin ardından Nevzat Candan'ın cenazesi, kalabalık bir cemaatle elden ele taşındı. Ereğli Müftüsü Recai Albayrak'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Candan, son yolculuğuna uğurlandı.

Cenazeye Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı (GMİS) Eyüp Alabaş, siyasi parti ilçe başkanları, sendika temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, askeri erkan, yakınları, sevenleri ve iş arkadaşları katıldı. Nevzat Candan'ın Yeşim (18) Erdem (15) ve Onur (3) adında 3 çocuğu olduğu öğrenildi.