Afşin-Elbistan B Termik Santrali'ne kömür temin edilen Çöllolar Kömür Sahası'nda 5 yıl önce meydana gelen göçükte hayatını kaybeden 11 madenci, dua ve gözyaşlarıyla anıldı.
Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Çöllolar Kömür İşletmesi'nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Afşin'de 2011'de tüm ülkeyi yasa boğan elim bir kaza meydana geldiğini belirtti.

6 Şubat ve 10 Şubat'ta yaşanan olaylarda 11 madencinin hayatını kaybettiğini dile getiren Budan, "Allah'ın rahmetine kavuşan madencilerimizi tekrar anmak, Fatiha okumak için ve acı da olsa bu elim olayı tekrar hatırlamak içim burada bulunuyoruz. Mekanları cennet olsun" diye konuştu.

Türkiye Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şube Başkanı Adil Bölükbaşı da 2011'de meydana gelen feci olayın akıbetini hep birlikte yaşadıklarını söyledi.

Olayın 5'inci yılında bu acıyı hatırlamak ve ruhlarına dualar hediye etmek için bir araya geldiklerini ifade eden Bölükbaşı, hayatını kaybeden 11 madenciyi hiçbir zaman unutmayacaklarını aktardı. Bölükbaşı, "Bu süreçten sonra maden şehitlerimizin ailelerine Maden-İş Sendikası ve yetkili firma olan Park Teknik olarak yardımcı olmak zorundayız. Şehit yakınları haklı olarak üzgün, kırgın ve biz bunların hepsini biliyoruz. Soma'da yaşanan elim olayda 301 madencimizi kaybettik. Ermenek'te 18 madencimiz hayatını kaybetti. İnşallah Cenabı Allah bu tür olayları bizlere bir daha yaşatmaz" dedi.

Konuşmaların ardından, 11 maden işçisi için mevlit okundu ve dua edildi.

haber fotoğrafları

Anıt mezarı da ziyaret eden aileler, hayatını kaybeden yakınları için gözyaşı döktü, dualar okudu.

Programa, şehit madencilerin aileleri, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Demir, İlçe Emniyet Müdürü Turan Yüce, Park Teknik AŞ İşletme Müdürü Mustafa Kıraç, Çöllolar Kömür İşletmesi Müdürü Şeref Aksu, Tes-İş Sendikası Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılıç, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, madenciler ve vatandaşlar katıldı.