Ermenek'te yaşanan faciada 'Hortumun altını kazan anne' olarak bilinen Nazmiye Gözbaşı, 1,5 yaşındayken evlatlık edindiği oğlu için verilen bağışları cami yapımına bağışladı. 'Oğlum için verilen bir lokmaya dokunmadım' diyen anne Gözbaşı, kendi elma bahçesini de Kur'an Kursu için verdiğini söyledi.

Türkiye'yi yasa boğan Ermenek maden faciasının üzerinden bir yıl geçti. Madende hayatını kaybedenlerden 23 yaşındaki İsa Gözbaşı'nın evlatlık annesi Nazmiye ile babası Ali Gözbaşı, oğulları için kendilerine verilen evi ve yardımları Cami ve Kur'an kursu yapımı için hibe ettiklerini anlattı.

OĞLUMLA ÇOCUK GİBİ BİLYE OYNAR, ARKADAŞ OLURDUM

Acılı anne Nazmiye Gözbaşı, çocuğu olmadığı için İsa'yı 1,5 yaşındayken evlatlık edindiğini, onu büyütürken adeta bir arkadaş gibi olduğunu anlattı. Anne Gözbaşı, "Ben yavrumu 1,5 yaşındayken evlatlık aldım. Sırtımda gezdirirdim. Sırtıma aldım pekmez kaynatırken onunla birlikte üzüm çiğnedim. Öyle küçücükken evlatlık almıştım. Ben çocuğumla evin içerisinde bilye oynardım. Onunla çocuk olurdum oyunlar oynardım. Aynen okul arkadaşı gibiydik." dedi.

OĞLUMU HER HATIRLADIĞIMDA BURNUM SIZLIYOR

Maden kazasının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen oğlunu her hatırladığında burnunun direklerinin sızladığını anlatan Nazmiye Gözbaşı, şu sözlerle yaşadığı acıları anlattı: "Nerede oğlumu hatırlatan bir şey görsem, tarlamdaki her ağaçta ellerinin izi var. Her ağacı o dikmişti o ilgilenmişti. Ağaçlar meyve verdi. Şimdi ben o meyveleri toplarken burnumun direği sızlıyor. Gözlerimden yaşlar dökülüyor. Yokluğuna katlanmak mümkün değil. Her an her dakika anarım ama yok bir çaresi geri gelmez."

HİÇBİR BAĞIŞI KABUL ETMEDİM

Kendisine 105 bin lira para verildiğini ancak bu parayı Kur'an kursu ve cami yapımı için hibe ettiğini anlatan Gözbaşı çifti, "Cami ve kuran kursu yapımında kullanılmak üzere bir de elma bahçesi arsa hibe ettim. Bana verdikleri evi de istemedim parayı da istemedim geldiği gibi buralara verdim. Canım dahi feda olsun benim maden kazasında giden yavruma." diyerek duygularını dile getirdi.

BİR KEÇİM VAR, ONU DA CAMİNİN TEMELİNDE KESMEK İSTİYORUM

Müftülüğün kısa bir süre sonra Kur'an kursu yapımına başlayacağını kendisine bildirdiğini ifade eden Nazmiye Gözbaşı "Kur'an kursu ve cami yapımı için gücüm yettiği kadar yardım etmeyi Allah bana nasip etsin. Cami ve kuran kursu için hem elma bahçesini hem bir arsa ve içinden bir lokma ekmek dahi almamak kaydıyla devletin bize verdiği 105 bin lirayı bağışladım. Aynı zamanda cami ve Kur'an kursunun su ısıtma sistemi olarak güneş enerjisi sistemini de kurduracağım. Bir de keçim var beslediğim onu da caminin temeline kesmek istiyorum."