Artvin Kafkasör yaylası Cerattepe bölgesinde başlatılması planlanan madencilik faaliyetlerine Yeşil Artvin Derneği organizasyonuyla tepki gösterildi. Maden ocağına karşı çıkan Artvinliler, otopark önünde toplanarak 'Madene Hayır' eylemi gerçekleştirdi.

Rize İdari Mahkemesi'nin 2014 yılında verdiği kararla maden şirketinin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu iptal edilince, bu kez firmanın Orman Bölge Müdürlüğü’nün onayını aldığını belirten çevreciler, Orman Bölge Müdürünün yazılı bir talimat olmadan onay vermesine tepki göstererek Artvin Bölge Müdürlüğü'nü bastı. Çok katlı otopark önünde toplanan yaklaşık 300 kişilik çevreci grup, sloganlarla Orman Bölge Müdürlüğü önüne kadar yürüdü. Burada yarım saatliğine yolu kapatan grup adına Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan basın açıklaması yaptı.

2007 yılından bu yana inatla Cerattepe’de orman katliamı yapılmaya çalışıldığını söyleyen Karahan, "Ormanları Cerattepe’de 2007’de mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı, 2014 yılında Mersivan-Oruçlu yolunda ve Cerattepe’de Artvin halkının karda-kışta direnişi kurtarmıştır. Bu inanılır gibi değildir, bu aynı zamanda bir Orman Bölge Müdürlüğünün düşürüldüğü sefaleti göstermektedir. Ülkenin en köklü kurumlarından ve en büyük zenginliğimiz olan ormanlarımızı korumakla görevli bir kurumun bu hale düşürülmesine sebep olan bu idarecileri kınıyoruz, şikayet ediyoruz. Görevlerini kötüye kullanan bu kamu çalışanlarından elbette hesap soracağız. Bizler bu zor coğrafyada devletimize yük olmadan huzur ve barış içerisinde, kardeşçe yaşamaya çalışan bir halkız. Bizlere gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz.” dedi.

“Müdür simit sat onurlu yaşa", "Artvin’de maden istemiyoruz” gibi sloganlar atan grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.