2 Temmuz 1993 tarihindeki Madımak Oteli katliamında hayatını kaybedenler, Ankara'da bir grup tarafından anıldı. Saygı duruşunda bulunan grup, hayatını kaybedenlerin isimlerini tek tek okuyarak ‘burada’ şeklinde cevap verdi.

Sivas’ta 2 Temmuz 1993 tarihinde Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri kapsamında kente gelen davetlilerin konakladığı Madımak Oteli’nin ateşe verilmesi sonucu 33 aydın ve 2 otel görevlisi ile 2 eylemci olmak üzere toplam 37 kişi ölmüştü. Olayların 22’inci yıl dönümü kapsamında Ankara’da eylem yapıldı. Kızılay Toros Sokak’ta toplanan grup, daha sonra sloganlar atarak Kolej kavşağına kadar yürüdü. Emniyet güçleri oluşabilecek olumsuzluklara karşı eylem yapılan kavşağı trafiğe kapattı ve bariyerlerle etrafını sardı. Daha sonra kalabalık kontrollü bir şekilde alana alındı.

Ellerinde bayraklar ve afişler bulunan grup, hayatını kaybedenler için saygı duruşu yaptı. Ardından ölenlerin isimleri tek tek okundu. Gruptan da ‘burada’ şeklinde cevap geldi. Yapılan konuşmalarla yaşananlar tekrar hatırlandı. Kalabalığın anma töreni, yapılan değişik etkinliklerle devam etti.