Sivas Emek ve Demokrasi Platformu adına açıklama yapan Alevi Kültür Derneği Şube Başkanı Emine İmren, “Yağmanın-talanın değil eşitliğin, savaşın değil barışın, baskıların değil özgürlüğün, karanlığın değil aydınlığın, ayrımcılığın değil kardeşliğin, yalanın değil hakikatin egemen olduğu bir ülke için Madımakta olacağız” dedi.

1993 yılında 37 kişinin hayatını kaybettiği Madımak olaylarının 22. yıldönümü nedeniyle anma etkinlikleri düzenlenecek. 2 Temmuz öncesi Kent Meydanında toplanan Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri açıklama yaptı.

Grup adına açıklama yapan Alevi Kültür Derneği Şube Başkanı Emine İmren, “Bizler Sivas’ta örgütlü bulunan sendikalar, dernekler, vakıflar ve siyasi partiler olarak her türlü katliamların bir daha olmaması için her yıl olduğu gibi bu yıl da katilleri lanetlemek ve şehitlerimizi de saygıyla anmak için Madımak’ta olacağız. 2 Temmuz’u anmak, Madımakta olmak, katliamcı zihniyetle hesaplaşmak olduğu kadar, Emekçi düşmanı politikaları savunan Soma’da, Ermenek’te katledilen emekçileri sahiplenmek ve onların mücadelesini sürdürmektir. Madımakta olmak, Gezi’de Roboski’de katledilen gençlerimizi sahiplenmek ve mücadelelerini sürdürmektir. Sivas emek ve Demokrasi Güçleri olarak; Yağmanın-talanın değil eşitliğin, savaşın değil barışın, baskıların değil özgürlüğün, karanlığın değil aydınlığın, ayrımcılığın değil kardeşliğin, yalanın değil hakikatin egemen olduğu bir ülke için Madımakta olacağız” diye konuştu.

Emine İmren, Emek ve Demokrasi Platformu olarak 2 Temmuz nedeniyle düzenleyecekleri programı da açıkladı. Şube Başkanı İmren, 28 ve 30 Haziran’da düzenleyecekleri panel ve müzik dinletilerinin ardından 1 Temmuz Çarşamba günü Şarkışla Saraç ve Ortaköy’de anıt mezar ziyaretleri yapacaklarını, 2 Temmuz’da ise Eğitim-Sen, Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri olarak Ethem Bey Parkında toplanarak yürüyüşe başlayacaklarını sözlerine ekledi.

Sivas Emek ve Demokrasi Platformuna KESK, Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Derneği, Halkevleri, Birleşik Haziran Hareketi, ADD, CHP, HDP, HDK ve EMEP destek verdiği kaydedildi.