Sivas Katliamı’nın 22.yıldönümünde Madımak otelinde hayatını kaybedenler için Tunceli’de anma gerçekleştirildi.

Sanat Sokağında bir araya gelen yüzlerce kişi, pankart açarak Seyit Rıza Parkı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında Madımak’ta ölenlerin resimlerini taşıyan grup, daha sonra ölenlerin anısına saygı duruşunda bulundu. Dersim Halk Meclisi adına açıklamayı okuyan Avukat Fatma Kalsen, Madımak’ta katledilenlerin faillerinin halen ortaya çıkarılmadığını ifade etti. Kalsen, 3-4 Temmuz 1980 tarihinde Çorum'da, yine Alevilerin Sivas’ta katledildiği gibi katliama maruz kaldığını ifade ederek, yakın zaman içerisinde de Kobanê’de 232 masum insanın katledildiğini anlattı.

22 yıl önce gerçekleştirilen katliamdaki devletin rolünün bugüne kadar açığa çıkarılmadığı gibi katliamı maksatlı olarak engellemeyen, müdahale etmeyen üst düzey sorumluların da yargı önüne çıkarılmadığını söyleyen Kalsen, “Devletin karanlık eli açığa çıkarılmamıştır. Devlet nezdinde Sivas Davası kapatılmış olsa da Sivas davası aslında henüz başlamamış, sorumlular hala hesap vermemiştir” dedi.

Kalsen’in açıklamasının ardından Alevi dedesi Kadir Bulut, hayatını kaybedenlerin anısına gülbeng okudu. Grup daha sonra ölenlerin anısına Seyit Rıza heykelinin önüne 35 mum yakarak dua etti.